Στατιστικά: Αυξήθηκαν τα θανατηφόρα τροχαία στη Γερμανία

Ο αριθμός των ανθρώπων που σκοτώνονται σε τροχαία στη Γερμανία το 2022 είναι και πάλι σημαντικά υψηλότερος από ό,τι το προηγούμενο έτος. Αυτοί είναι οι λόγοι για σχεδόν 10 τοις εκατό περισσότερους θανάτους από τροχαία ατυχήματα.

  • 220 περισσότεροι θάνατοι από το 2021
  • Περίπου 4% περισσότερα τροχαία ατυχήματα, περίπου 353.000 τραυματίες
  • Το φαινόμενο της πανδημίας εξαφανίζεται: Σημαντικά περισσότερη κυκλοφορία και πάλι

Η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία (Destatis) αναμένει ότι τα θανατηφόρα τροχαία στη Γερμανία θα αυξηθούν κατά περίπου 9% το τρέχον έτος 2022 σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Με βάση τα στοιχεία για την περίοδο από τον Ιανουάριο έως τον Σεπτέμβριο του 2022, η αρχή αναμένει αύξηση κατά 220 και πλέον θανάτους για το σύνολο του έτους. Αυτό σημαίνει ότι περίπου 2790 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε τροχαία δυστυχήματα.

Περισσότερα θανατηφόρα τροχαία το 2022: παραλείπεται η επίδραση της πανδημίας

Ωστόσο, στα έτη 2020 και 2021, με 2719 και 2562 θανάτους από τροχαία ατυχήματα αντίστοιχα, επιτεύχθηκαν νέα χαμηλά επίπεδα από την αρχή των στατιστικών (1950).

Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Αρχή Μηχανοκίνητων Μεταφορών, τα δύο αυτά χρόνια διανύθηκαν σημαντικά λιγότερα χιλιόμετρα στους γερμανικούς δρόμους από ό,τι πριν από την πανδημία.

Τα τελευταία 50 χρόνια, ωστόσο, υπήρξαν πολλές τεχνικές και νομικές καινοτομίες στη Γερμανία για τη μείωση του αριθμού των θανάτων από τροχαία δυστυχήματα.

Στόχος της ομοσπονδιακής κυβέρνησης είναι η μείωση του αριθμού των θανάτων από τροχαία δυστυχήματα κατά 40% μεταξύ 2021 και 2030.

Οδικά ατυχήματα: Αύξηση του αριθμού των θυμάτων

Ο αριθμός των ατόμων που θα τραυματιστούν το 2022 συνολικά αναμένεται επίσης να αυξηθεί κατά περίπου 9% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με την εκτίμηση της Destatis.

Αυτό θα σήμαινε αύξηση κατά περίπου 30.000 άτομα σε περίπου 353.000 τραυματισμένα θύματα ατυχημάτων.

Ο αριθμός των ατυχημάτων που καταγράφηκαν από την αστυνομία είναι επίσης πιθανό να είναι υψηλότερος από ό,τι το προηγούμενο έτος και να ξεπεράσει τα 2,4 εκατομμύρια: αυτό αντιστοιχεί σε ποσοστό περίπου 4%.

Παρ’ όλα αυτά, η Destatis θεωρεί ότι ο αριθμός των ατυχημάτων με νεκρούς και τραυματίες θα παραμείνει κάτω από εκείνον του 2019, το οποίο δεν επηρεάστηκε από την πανδημία Corona.

Ο αριθμός των ατυχημάτων με υλικές ζημιές αναμένεται να αυξηθεί κατά περίπου 2% σε 2,1 εκατομμύρια.

Συγκριτικά, το 2019, πριν από την Κορόνα, η αστυνομία κατέγραψε λίγο κάτω από 2,7 εκατομμύρια ατυχήματα, συμπεριλαμβανομένων 300.000 με σωματικές βλάβες, στα οποία σκοτώθηκαν 3046 άνθρωποι.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.