Αυστηρότερα μέτρα και μετά τις 15 Δεκεμβρίου στη Βαυαρία;

Λόγω του τέταρτου κύματος της πανδημίας, ο επικεφαλής του CSU Markus Söder υπολογίζει σε μεταγενέστερες βελτιώσεις του νέου νόμου για την προστασία από τις λοιμώξεις που θα παρουσιάσει η κυβέρνηση, ακόμη και πριν από το τέλος της ισχύουσας μεταβατικής περιόδου.

Σύμφωνα με τον νόμο που κατέθεσαν το SPD, οι Πράσινοι και το FDP, τα ομόσπονδα κρατίδια εξακολουθούν να έχουν τη δυνατότητα να επιβάλουν ή να διατηρούν ορισμένα μέτρα, όπως υποχρεωτικές μάσκες, περιορισμούς επαφών και απαγορεύσεις εκδηλώσεων στον ελεύθερο χρόνο, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό.

Αντίθετα, οι ταξιδιωτικές απαγορεύσεις, οι απαγορεύσεις κυκλοφορίας, το κλείσιμο σχολείων και επιχειρήσεων δεν συγκαταλέγονται πλέον στα επιτρεπόμενα εργαλεία ελέγχου της πανδημίας.

Ωστόσο, υπάρχει μια μεταβατική περίοδος μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου: εάν τα ομόσπονδα κρατίδια εξακολουθούν να διατάσσουν πιο εκτεταμένα μέτρα βάσει της προηγούμενης νομικής κατάστασης, μπορούν να συνεχίσουν να εφαρμόζονται το αργότερο μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου.

Ο Söder τόνισε ότι στη Βαυαρία θα συζητηθούν και θα ψηφιστούν τα μέτρα αυστηροποίησης που έχουν ήδη συμφωνηθεί από τον συνασπισμό την Παρασκευή.

Ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας ελπίζει πως τα μέτρα θα έχουν αποτέλεσμα μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου, αλλά δυστυχώς κανείς δεν μπορεί να το προβλέψει αυτό. Εάν είναι νομικά εφικτό, η Βαυαρία θα παρατείνει τα μέτρα, εάν καταστεί απαραίτητο.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.