Αυστηρότερα μέτρα στις πληγείσες περιφέρειες στη Βαυαρία

Από τη Δευτέρα, οι περιφέρειες Mühldorf, Berchtesgadener Land, Traunstein, Miesbach και Rosenheim, οι οποίες πλήττονται από υψηλά ποσοστά κρουσμάτων, αυστηροποιούν τα μέτρα της πανδημίας. Οι νέοι κανονισμοί θα ισχύουν έως τις 24 Νοεμβρίου.

Οι περιφέρειες της Βαυαρίας

  • Altötting,
  • Berchtesgadener Land,
  • Miesbach,
  • Mühldorf,
  • Traunstein καθώς και η πόλη και η περιφέρεια του Rosenheim

θα αυστηροποιήσουν ξανά τα μέτρα τους από τη Δευτέρα. Αυτό ανακοινώθηκε από τις αρμόδιες περιφερειακές αρχές.

Τεταμένη κατάσταση στα νοσοκομεία

Ο λόγος για τα μέτρα είναι η τεταμένη κατάσταση στα εκάστοτε νοσοκομεία. Οι δυνατότητες φτάνουν όλο και περισσότερο στα όριά τους, σύμφωνα με κοινό δελτίο τύπου των περιφερειακών αρχών. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι περιφέρειες συμφώνησαν στη νέα δέσμη μέτρων.

Η μάσκα FFP2 θα γίνει και πάλι υποχρεωτική – 2G αντί για 3GPlus

Τα νέα μέτρα στους δημόσιους χώρους, όπως τα μέσα μαζικής μεταφοράς, τα εστιατόρια και τα καταστήματα, περιλαμβάνουν και πάλι υποχρεωτικές μάσκες FFP2. Εξαιρούνται τα σχολεία και οι χώροι εργασίας. Εδώ εξακολουθούν να ισχύουν οι κανονισμοί που ισχύουν σε όλη την υπόλοιπη Βαυαρία.

Επιπλέον, οι κανονισμοί πρόσβασης θα γίνουν αυστηρότεροι: όπου ίσχυε προηγουμένως ο λεγόμενος κανόνας 3Gplus (πρόσβαση μόνο για εμβολιασμένους, αναρρωμένους και ανθρώπου που έχουν υποβληθεί σε τεστ PCR), θα ισχύει πλέον ο κανόνας 2G (πρόσβαση μόνο για εμβολιασμένους και αναρρωμένους).

Συνεπώς, όσοι δεν είναι εμβολιασμένοι ή δεν έχουν εμβολιαστεί πλήρως δεν θα επιτρέπεται πλέον η είσοδος σε κλαμπ ή οίκους ανοχής. Το προσωπικό εξαιρείται.

Το αντίστοιχο γενικό διάταγμα τίθεται σε ισχύ τη Δευτέρα, 1η Νοεμβρίου 2021, στις 0:00. Ισχύει προς το παρόν έως τις 24 Νοεμβρίου 2021 στις 24:00.

Οι περιφέρειες Altötting, Berchtesgadener Land, Miesbach, Mühldorf, Traunstein και η πόλη και η περιφέρεια του Rosenheim εξακολουθούν να συγκαταλέγονται στις 10 πρώτες περιοχές με υψηλότερο δείκτη επίπτωσης στη Γερμανία. Το Mühldorf am Inn εξακολουθεί να έχει τον υψηλότερο δείκτη επίπτωσης με τρέχουσα τιμή 644,7.

Söder: Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν στη νότια Βαυαρία είναι τα σωστά

Ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Markus Söder επαίνεσε τα περιφερειακά συμβούλια στη νότια Βαυαρία για τα μέτρα που ανακοίνωσαν. Το διάταγμα απαιτεί ακριβώς αυτή την περιφερειακή δραστηριότητα, δήλωσε ο Söder.

Αυτό ακριβώς προβλέπει η κυβέρνηση, είπε. Δόθηκε έμφαση στη συνεργασία, συνέχισε ο Söder. Οι δήμαρχοι και οι περιφερειακοί σύμβουλοι των δέκα περιοχών που έχουν πληγεί περισσότερο από την πανδημία συμμετείχαν στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στο Μόναχο την Τρίτη.

Ήδη την Πέμπτη, ο πρωθυπουργός Markus Söder έθεσε σε εφαρμογή νέα μέτρα για την καταπολέμηση της πανδημίας.

Ωστόσο, υπογράμμισε επίσης ότι δεν θα μπορούσε να υπάρξει γενικό lockdown, επειδή η πλειονότητα των ανθρώπων έχει ήδη εμβολιαστεί.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.