Αυστηρότερα μέτρα από σήμερα Τετάρτη 24.11.21 στη Βαυαρία

Στη Βαυαρία, ισχύουν από σήμερα 24 Νοεμβρίου έως και τις 15 Δεκεμβρίου οι κανόνες 2G ή ακόμη και 2G+. Ο Söder μίλησε για ένα “de facto lockdown για τους ανεμβολίαστους”. Όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί πλήρως ή δεν έχουν αναρρώσει, δύσκολα θα έχουν πρόσβαση σε εκδηλώσεις και εγκαταστάσεις.

Ο κανόνας 2G ισχύει μεταξύ άλλων για τα καταστήματα εστίασης και διαμονής, τις υπηρεσίες που έρχονται σε επαφή με το σώμα (π.χ. κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής κλπ.), καθώς και τα ωδεία και τις σχολές οδηγών.

Το 2G+ εφαρμόζεται, μεταξύ άλλων, σε αθλητικές εγκαταστάσεις (συμπεριλαμβανομένων των γηπέδων ποδοσφαίρου) και εγκαταστάσεις αναψυχής, καθώς και σε πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Υπάρχουν λίγες μόνο εξαιρέσεις: το 3G εξακολουθεί να ισχύει στο λιανικό εμπόριο (με όριο ατόμων ανά τετραγωνικό μέτρο) και στους χώρους εργασίας, όπου οι ανεμβολίαστοι πρέπει να υποβάλονται σε τεστ αρκετές φορές την εβδομάδα.

Υποχρέωση χρήσης μάσκας FFP2 στη Βαυαρία

Στη Βαυαρία, η υποχρέωση χρήσης μάσκας FFP2 ισχύει σε εσωτερικούς χώρους – ακόμη και σε περιοχές όπου ισχύουν οι κανόνες 2G και 2G+.

Εξαιρέσεις: Στις θέσεις στο χώρο της εστίασης, καθώς και σε θέσεις ορθίων, εφόσον μπορεί να τηρηθεί η ελάχιστη απόσταση του 1,5 μέτρου. Η μάσκα πρέπει επίσης να συνεχίσει να φοριέται στις συγκοινωνίες. Σε εξωτερικούς χώρους, η απαίτηση χρήσης μάσκας δεν ισχύει, με εξαίρεση τις μεγαλύτερες εκδηλώσεις.

Τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί παραμένουν ανοικτά στη Βαυαρία

Οι μαθητές της Βαυαρίας δεν θα στέλνονται πλέον σε εκ περιτροπής διδασκαλία και τα ανοικτά σχολεία θα συνεχίσουν να έχουν απόλυτη προτεραιότητα.

Η υποχρέωση χρήσης μάσκας στην τάξη παρατείνεται επ’ αόριστον. Από τη στιγμή που υπάρχουν κρούσματα σε μια τάξη, όλοι οι μαθητές πρέπει να υποβάλονται καθημερινά σε τεστ.

Τα κέντρα ημερήσιας φροντίδας θα παραμείνουν επίσης ανοικτά, με σταθερές ομάδες στις περισσότερες περιπτώσεις. Στα κέντρα ημερήσιας φροντίδας, τα τεστ θα πραγματοποιούνται τρεις φορές την εβδομάδα.

Περιορισμοί χωρητικότητας για εκδηλώσεις στη Βαυαρία

Στη Βαυαρία, υπάρχουν περιορισμοί χωρητικότητας για εκδηλώσεις – ιδίως στον αθλητικό και πολιτιστικό τομέα. Θα επιτρέπεται μόνο μέγιστη χρήση της χωρητικότητας της τάξεως του 25 τοις εκατό και ο κανόνας 2G+ θα ισχύει και εκεί.

Τα αυστηρότερα μέτρα επηρεάζουν, μεταξύ άλλων, τις όπερες, τα θέατρα, τα στάδια και τις συναυλίες.

Δείτε τις πρώτες συμφωνίες της νέας Γερμανικής Κυβέρνησης

Χριστουγεννιάτικες αγορές στη Βαυαρία

Όλες οι χριστουγεννιάτικες αγορές στη Βαυαρία ακυρώθηκαν.

Νυχτερινή ζωή στη Βαυαρία

Τα μπαρ, τα κλαμπ και οι ντισκοτέκ πρέπει θα παραμείνουν κλειστά. Η νυχτερινή ζωή στη Βαυαρία κλείνει εντελώς.

Εστίαση στη Βαυαρία

Τα εστιατόρια θα κλείνουν από σήμερα στις 10 μ.μ.

Εμπόριο στη Βαυαρία

Στο εμπόριο ισχύουν και πάλι περιορισμοί επισκεπτών ανάλογα με τα τετραγωνικά μέτρα: Θα διατίθενται δέκα τετραγωνικά μέτρα ανά πελάτη – σε περιοχές με υψηλό δείκτης επίπτωσης πάνω από 1.000) 20 τετραγωνικά μέτρα.

Μέσα μαζικής μεταφοράς στη Βαυαρία

Οι επιβάτες τρένων, λεωφορείων και τραμ υποχρεούνται να έχουν στην κατοχή τους είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού, είτε πιστοποιητικό ανάρρωσης είτε αρνητικό τεστ (rapid ή PCR) κατά την επιβίβασή τους στα ΜΜΜ.

Θα διενεργούνται δειγματοληπτικοί έλεγχοι και θα επιβάλλονται τσουχτερά πρόστιμα σε περίπτωση παράβασης.

Lockdown στα hotspot της Βαυαρία (από 25.11.2021)

Οι πόλεις στις οποίες ο δείκτης επίπτωσης είναι πάνω από 1.000 θεωρούνται hotspot κορωνοϊού. Εδώ, η δημόσια ζωή κλείνει στο μεγαλύτερο μέρος της – μεταξύ άλλων, τα εστιατόρια, τα ξενοδοχεία, οι υπηρεσίες που σχετίζονται με το σώμα, καθώς και οι αθλητικές και πολιτιστικές εγκαταστάσεις θα παραμείνουν κλειστά.

Όλες οι εκδηλώσεις απαγορεύονται. Τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί, ωστόσο, θα παραμείνουν ανοιχτά, όπως και το εμπόριο.

Υποστήριξε το GRland.info

Βοήθησε την συντακτική μας ομάδα να προσφέρει έγκαιρα και έγκυρα ενημερωτικά άρθρα στην ελληνική γλώσσα. Γίνε συνδρομητής με 4,99 τον μήνα! Περισσότερα, ΕΔΩ

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.