Αυστηρότεροι έλεγχοι στα σύνορα – Είσοδος μόνο για σημαντικό λόγο

Οι αυστηρότεροι έλεγχοι στα γερμανοαυστριακά σύνορα οδήγησαν σε χιλιόμετρα κυκλοφοριακής συμφόρησης στην Α3 το Σάββατο.

Δεν υπήρξαν σημαντικά εμπόδια σε άλλες συνοριακές διελεύσεις. Σε γενικές γραμμές, εάν θέλει κανείς να διασχίσει τα σύνορα προς την Αυστρία, χρειάζεται έναν σημαντικό λόγο.

Από προχθές Σάββατο, πραγματοποιούνται αυστηρότεροι έλεγχοι στα γερμανοαυστριακά σύνορα προκειμένου να περιοριστεί η πανδημία.

Τα επιλεκτικά τεστ καθώς και ο έλεγχος για την τήρηση συμμόρφωσης με τους ισχύοντες όρους εισόδου είχαν σαν αποτέλεσμα χιλιόμετρα κυκλοφοριακής συμφόρησης στην Α3 στην περιοχή του Passau το Σάββατο.

Από τις άλλες συνοριακές διαβάσεις της Βαυαρίας δεν αναφέρθηκαν σημαντικές καθυστερήσεις.

Πολλοί ταξιδιώτες στέλνονται πίσω

Επαγγελματικοί, ιατρικοί λόγοι, ή επίσκεψη συντρόφων και στενών συγγενών – αυτές είναι οι εξαιρέσεις. Όλοι οι άλλοι στέλνονται πίσω.

Όποιος διασχίσει τα σύνορα, ούτως ή άλλως πρέπει να περάσει σε υποχρεωτική απομόνωση δέκα ημερών. Από την 5η ημέρα μπορείτε να μετακινηθείτε ξανά ελεύθερα με αρνητικό τεστ PCR ή αντιγόνων.

Έλεγχος όλο το εικοσιτετράωρο

Οι ομοσπονδιακοί αστυνομικοί και οι Αυστριακές Ένοπλες Δυνάμεις ελέγχουν κάθε όχημα όλο το 24ωρο. Όπως την άνοιξη, οι έλεγχοι υγείας διενεργούνται σε τυχαία βάση.

Οι λωρίδες οριοθετούνται στα σύνορα με εμπόδια από μπετόν. Δεδομένου ότι κάθε επιβάτης αυτοκινήτου πρέπει να ελεγχθεί ατομικά, η κυκλοφοριακή συμφόρηση είναι αναπόφευκτη.

Περισσότερη κυκλοφοριακή συμφόρηση

Τις επόμενες μέρες, ειδικά τα Χριστούγεννα, η συνοριακή κίνηση αναμένεται να προκαλέσει περαιτέρω καθυστερήσεις. Τα βαυαρικά και αυστριακά υπουργεία του εσωτερικού συμβουλεύουν να αποφευχθούν τα ταξίδια.

Εάν τα χιονοδρομικά κέντρα στην Αυστρία ανοίξουν κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων, θα πρέπει να ληφθούν σκληρά μέτρα. Όποιος θέλει να διασχίσει τα σύνορα για χειμερινά σπορ ή ψυχαγωγικές δραστηριότητες θα απορριφθεί και θα σταλεί πίσω.

Στήριξε την προσπάθεια μας, μπορείς!

Εσύ, το ελληνικό κοινό της Ομογένειας, είσαι η δύναμή μας. Αρκεί ένα μονάχα κλικ για να στηρίξεις την προσπάθεια μας. Γίνε μέλος στην σελίδα μας στο Facebook, κάνε Like και ενημερώσου.

Μείνε συντονισμένος σε εμάς για έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

Διαβάστε ακόμα στο GRland.info: Η Γερμανία αναστέλλει την αεροπορική σύνδεση με τη Βρετανία

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.