Αυστρία: Έρχονται αυστηρά μέτρα για υπερβολική ταχύτητα

Οι οδηγοί που τρέχουν με υπερβολική ταχύτητα στην Αυστρία θα αντιμετωπίσουν αυστηρές ποινές και υψηλά πρόστιμα. Σε περίπτωση ακραίων παραβιάσεων των ορίων ταχύτητας, το όχημα μπορεί επίσης να κατασχεθεί ήδη από το 2023.

  • Πρόστιμα έως 5000 ευρώ
  • Από το 2023, οι οδηγοί που τρέχουν με υπερβολική ταχύτητα θα μπορούσαν να χάσουν τα αυτοκίνητά τους σε ακραίες περιπτώσεις
  • Οι συμμετέχοντες σε παράνομους αγώνες αυτοκινήτων θα τιμωρούνται ιδιαίτερα αυστηρά

Επειδή προφανώς πάρα πολλοί οδηγοί δεν πτοήθηκαν από τις προηγούμενες ποινές, η Αυστρία έχει ήδη αυστηροποιήσει τα μέτρα κατά της υπερβολικής ταχύτητας το 2021.

Όχι μόνο οι διαβόητοι παραβάτες της ταχύτητας αλλά και οι συμμετέχοντες σε παράνομους αγώνες αυτοκινήτων θα νιώσουν τις επιπτώσεις της αυστηροποίησης.

Ακόμη και οι ξένοι τουρίστες αυτοκινήτων που παραβιάζουν υπερβολικά τα όρια ταχύτητας δεν εξαιρούνται από τα υψηλότερα πρόστιμα.

Νέο από το 2023: Οι οδηγοί που τρέχουν με υπερβολική ταχύτητα μπορεί να χάσουν το όχημά τους

Μια περαιτέρω αυστηροποίηση αναμένεται να τεθεί σε ισχύ κατά τη διάρκεια του 2023: σε ιδιαίτερα επικίνδυνες περιπτώσεις, τα οχήματα θα μπορούν να κατασχεθούν, για παράδειγμα, εάν γίνεται υπέρβαση ενός πολύ υψηλού ορίου ταχύτητας 60 km/h εντός πόλεων ή 70 km/h εκτός πόλεων.

Το ίδιο ισχύει και για την επανειλημμένη υπερβολική ταχύτητα, την οδήγηση μετά την αναστολή της άδειας οδήγησης λόγω υπερβολικής ταχύτητας ή ακόμη και την υπερβολική ταχύτητα χωρίς άδεια οδήγησης. Μια αντίστοιχη τροποποίηση του νόμου βρίσκεται επί του παρόντος υπό προετοιμασία.

Το μέτρο αυτό ενδέχεται να επηρεάσει τους αλλοδαπούς οδηγούς, και συνεπώς και τους Γερμανούς.

Αυστρία: Υπερδιπλασιασμός των προστίμων

Από το 2021, όποιος οδηγεί 30 χιλιόμετρα την ώρα με υπερβολική ταχύτητα θα πρέπει να πληρώνει τουλάχιστον 150 ευρώ αντί για 70 ευρώ.

Το πρόστιμο στη συνέχεια αυξάνεται ολοένα και περισσότερο με την υπερβολική ταχύτητα και φτάνει έως και τα 5.000 ευρώ.

Κατά κανόνα, ωστόσο, το μέγιστο πρόστιμο είναι φοβερό μόνο σε πολύ σοβαρές περιπτώσεις και για τους κατ’ εξακολούθηση παραβάτες.

Εάν ένας Γερμανός οδηγός που τρέχει με υπερβολική ταχύτητα συλληφθεί στην Αυστρία, θα πρέπει να πληρώσει αμέσως. Τα πρόστιμα μπορούν να επιβληθούν σε όλη την Ευρώπη.

Η άδεια οδήγησης μπορεί να αφαιρεθεί για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα

Για παραβάσεις ταχύτητας άνω των 40 km/h σε κατοικημένες περιοχές και άνω των 50 km/h εκτός κατοικημένων περιοχών, η ελάχιστη περίοδος αναστολής της άδειας οδήγησης είναι τέσσερις εβδομάδες από το 2021.

Σημαντικό: Για τους πολίτες εκτός Αυστρίας, το σχεδιαζόμενο μέτρο αφαίρεσης της άδειας οδήγησης επηρεάζει συνήθως μόνο την άδεια οδήγησης στην Αυστρία.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.