Αυτές είναι οι πρώτες 3 χώρες που «ψάχνουν»… Θεσσαλονίκη

Λαμβάνοντας υπόψη ότι το διαδίκτυο αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία των ταξιδιωτών που αναζητούν ενεργά για έναν προορισμό καθώς και για τη διαμονή τους, έχει ιδιαίτερη σημασία να παρακολουθήσουμε πώς διαμορφώνονται οι τάσεις χρονολογικά αλλά και ανά χώρα προέλευσης της τουριστικής ζήτησης μέσω διαδικτύου για την περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Πώς επηρεάζεται όμως το ενδιαφέρον της τουριστικής ζήτησης για τον προορισμός της Θεσσαλονίκης στο ιδιαίτερο και συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον που δημιούργησε ο Covid-19, και όχι μόνο, από την αρχή του 2020 μέχρι σήμερα;

Επισημάνσεις σχετικά με τις τάσεις ταξιδιωτικής ζήτησης μέσω διαδικτύου για τη Θεσσαλονίκη

Οι 3 κορυφαίες χώρες σε επίπεδο αναζητήσεων για διαμονή στη Θεσσαλονίκη είναι η Γερμανία, η Κύπρος και το Ηνωμένο Βασίλειο για το 2021 όπως και για το 2020 όπου το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν στην δεύτερη θέση.

Για το 2021, σημαντικές φαίνονται να είναι οι αγορές του Ισραήλ και της Σερβίας που αύξησαν ακόμη περισσότερο το μερίδιο αναζητήσεων τους ανάμεσα στις υπόλοιπες χώρες, σε σχέση με το 2020 και μαζί με τις ΗΠΑ συμπληρώνουν τις τοπ 6 χώρες στις αναζητήσεις για διαμονή στην Θεσσαλονίκη.

Για τον Σεπτέμβριο του 2021, παρατηρήθηκε υψηλός όγκος διαδικτυακών αναζητήσεων σε σχέση με ζήτηση για διαμονή στη Θεσσαλονίκη στα επίπεδα παρόμοιος με την καλοκαιρινή περίοδο.

Η Γερμανία παρατηρούμε πως διατηρεί την πρώτη θέση από πλευράς ζήτησης, με την Κύπρο να καθιερώνεται στη δεύτερη θέση και το Ηνωμένο Βασίλειο να συμπληρώνει την τριάδα με τις τοπ χώρες προέλευσης των αναζητήσεων που γίνονται διαδικτυακά σε σχέση με ενδιαφέρον διαμονή για τον προορισμό της Θεσσαλονίκη.

Πιο αναλυτικά, τον Σεπτέμβριο του 2021 σε σχέση με τον Αύγουστο του 2021 παρατηρήθηκε αύξηση των αναζητήσεων κατά 2% από τη Βουλγαρία, 28% από την Κύπρο, 101% από το Ισραήλ, 1% από την Ιταλία, 2% από την Ολλανδία, 3% από τις ΗΠΑ και μείωση κατά 26% από τη Γαλλία, 5% από τη Γερμανία, 43% από τη Ρουμανία, 30% από τη Σερβία, 5% από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι αναζητήσεις από τις τοπ 11 χώρες παρακολούθησης είναι αυξημένες για τον Σεπτέμβριο του 2021 σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2020. Την πιο έντονη αύξηση αναζητήσεων παρουσιάζουν συγκριτικά η Κύπρος και η Σερβία που ξεπέρασαν το 100%.

Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά τις αναζητήσεις τον Σεπτέμβριο του 2021 σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2020, παρατηρήθηκε αύξηση 78% από τη Βουλγαρία, 227% από την Κύπρο, 8% από τη Γαλλία, 29% από τη Γερμανία, 56% από την Ιταλία, 11% από τη Ρουμανία, 126% τη Σερβία, 48% από τις ΗΠΑ και μείωση 11% από το Ισραήλ, 9% από το Ηνωμένο Βασίλειο και με την Ολλανδία να μην παρουσιάζει ουσιαστική αλλαγή.
Σχετικά με την έρευνα:

Αποτελεί μέρος του εγχειρήματος Tourix Analytics, από την ομάδα της Tourix, με σκοπό την αξιοποίηση των εξειδικευμένων εργαλείων της, του ανθρώπινου δυναμικού της και των πολύτιμων δεδομένων που παρέχει η Google, για την εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων σε σχέση με την τουριστική ζήτηση για ελληνικούς προορισμούς.

Η έρευνα βασίζεται στον όγκο αναζητήσεων που συλλέχθηκε χρησιμοποιώντας 1350 όρους αναζητήσεων που είναι άμεσα συνδεδεμένοι με την διαμονή στην Θεσσαλονίκη.

Πηγή: www.typosthes.gr

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.