Αυτή είναι η μαύρη αγορά για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού

750 $ ανά άτομο – τόσο περίπου χρεώνουν οι απατεώνες στο Darknet για φερόμενα εμβόλια κατά του Covid-19. Η εταιρεία ασφαλείας Check Point διεξήγαγε αντίστοιχη έρευνα.

“1.500 $ για τέσσερις δόσεις”, αρκετές για δύο άτομα – αυτή είναι η προσφορά στο Telegram για ένα εμβόλιο κατά του κορωνοϊού στη μαύρη αγορά. Οι ερευνητές του Check Point συμφωνούν να αγοράσουν το μισό για ένα άτομο.

Κοστίζει 750 $, πληρωτέα σε Bitcoin. Η επαφή έγινε μέσω ενός φόρουμ στο Darknet και τα χρήματά… εξαφανίζονται επίσης στο σκοτάδι.

Όταν ρώτησαν λίγες μέρες μετά τη συναλλαγή Bitcoin πότε θα παραλαμβάνονταν τα αγαθά, η τηλεπικοινωνιακή επαφή απάντησε ότι είχαν ήδη σταλεί. Λίγο αργότερα, ο λογαριασμός δεν υπήρχε πλέον και ούτε τα εμπορεύματα έφτασαν φυσικά ποτέ.

Το Check Point είχε ήδη προειδοποιήσει για τέτοιες προσφορές στη μαύρη αγορά σχετικά με εμβόλιο κατά του κορωνοϊού τον Δεκέμβριο. Εν τω μεταξύ, ανακοίνωσε πως ο αριθμός των αντίστοιχων διαφημίσεων έχει τετραπλασιαστεί και υπάρχουν εκατοντάδες υποτιθέμενες προσφορές.

Οι τιμές για τα φερόμενα εμβόλια έχουν εν τω μεταξύ διπλασιαστεί και τετραπλασιαστεί.

Ποντάρουν στην απελπισία και τον φόβο μόλυνσης

Προφανώς, οι απατεώνες αναμένουν ότι ορισμένοι άνθρωποι, λόγω της απελπισίας τους και του φόβου μόλυνσης με τον κορωνοϊό, θα πληρώσουν οποιοδήποτε τίμημα για να μην χρειαστεί να περιμένουν περισσότερο για τον εμβολιασμό τους.

Ενώ η μέση τιμή τον Δεκέμβριο ήταν 250 $, σύμφωνα με το Check Point είναι τώρα 500 $ έως 1.000 $, αν και οι πληροφορίες δοσολογίας έχουν έντονες διακυμάνσεις.

Ένας πάροχος είπε ότι το εμβόλιο που πουλούσε έπρεπε να χορηγηθεί 14 φορές ανά άτομο, το οποίο δεν ταιριάζει με οποιοδήποτε γνωστό εμβόλιο κατά του Covid-19.

Αρχικά, τα περισσότερα εμβόλια προσφέρθηκαν χωρίς αναφορά του κατασκευαστή ή άλλες λεπτομέρειες, αναφερόταν το πολύ “Made in China”.

Οι περισσότεροι πάροχοι διαφημίζονταν με φερόμενο πιστοποιητικό από την αμερικανική αρχή υγείας FDA.

Σύμφωνα με μια έκθεση του Vice, υπήρξαν δόλιες προσπάθειες να κερδίσουν χρήματα με το εμβόλιο από την Biontech και την Pfizer στις αρχές Δεκεμβρίου.

Αλλά εκείνη τη στιγμή οι πάροχοι δεν μπορούσαν να αποδείξουν ότι το είχαν πραγματικά διαθέσιμο. Αντ’ αυτού, ένας από αυτούς έστειλε μια φωτογραφία αποθέματός του ως απόδειξη. Η οποία έδειχνε ένα φιαλίδιο με την ένδειξη “εμβόλιο κατά του COVID”.

Σύμφωνα με το Check Point, αυτό που είναι νέο είναι ότι ορισμένοι πωλητές προσφέρουν έως και 10.000 κουτιά ανά παραγγελία, αρκετά για 5.000 άτομα. Η τιμή: 30.000 $.

Η εταιρεία συμβουλεύει: “Εάν ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό, τότε… μάλλον είναι.” Η προσπάθεια αγοράς ενός εμβολίου κατά του Covid-19 στο Darknet θα κάνει μόνο ένα πράγμα: “Συρρίκνωση του τραπεζικού σας υπολοίπου”.

Μην μαθαίνεις τα νέα από την Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facbook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

Πως θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.