Το ήξερες; Αυτό είναι το παλαιότερο νοσοκομείο του Μονάχου

Το παλαιότερο νοσοκομείο του Μονάχου έχει μια αρκετά ενδιαφέρουσα ιστορία και εξακολουθεί να λειτουργεί πλήρως μέχρι σήμερα. Πώς ονομάζεται σήμερα το νοσοκομείο και πόσο παλιό είναι;

Το παλαιότερο νοσοκομείο του Μονάχου: Έτσι είναι γνωστό το νοσοκομείο σήμερα

Από τη γενική ιατρική, που αποτελείται από τη χειρουργική και την εσωτερική ιατρική, σε ένα σύμπλεγμα εξειδικευμένων κλινικών: Το πρώτο νοσοκομείο της πόλης άλλαξε συχνά ιδιοκτήτες, αλλά σήμερα είναι ένα από τα μεγαλύτερα πανεπιστημιακά νοσοκομεία της Γερμανίας και της Ευρώπης.

Ιδρύθηκε το 1750 ως νοσοκομείο St. Max στην οδό Ziemssenstraße. Με ηλικία 273 ετών, είναι το παλαιότερο νοσοκομείο που εξακολουθεί να υπάρχει στην πόλη.

Σήμερα είναι γνωστό ως κλινική LMU.

Το Πανεπιστήμιο Ludwig Maximilian ιδρύθηκε στην πραγματικότητα στο Ingolstadt, στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Landshut και μόλις το 1826 στο Μόναχο.

Το γενικό δημοτικό νοσοκομείο μετατράπηκε σε εκπαιδευτικό ίδρυμα.

“Πριν, η ιατρική διδασκόταν εκεί μόνο από τα βιβλία”, λέει ο καθηγητής του LMU Βόλφγκανγκ Λόχερ. “Τώρα ήταν δυνατόν να συνδυαστεί η επιστήμη με την πρακτική διδασκαλία”.

Το γενικό νοσοκομείο St. Max κοντά στο Sendlinger Tor ήταν το μεγαλύτερο στη Βαυαρία με 600 κλίνες και στην αρχή διέθετε μόνο τα τμήματα “Χειρουργικής” και “Εσωτερικής Ιατρικής”.

“Εκείνη την εποχή δεν υπήρχαν πολλοί γιατροί, είχες κάθε φορά έναν ανώτερο γιατρό που είχε δύο ή τρεις βοηθούς”, εξηγεί ο Locher.

Η κύρια περίθαλψη παρεχόταν από το Τάγμα των Αδελφών του Ελέους του Αγίου Βικεντίου του Παύλου από το Μόναχο.

Το παλαιότερο νοσοκομείο του Μονάχου: Πώς χρησιμοποιείται το κτίριο σήμερα

Στα χρόνια που ακολούθησαν, ακολουθήθηκε η τάση εξειδίκευσης της ιατρικής και το νοσοκομείο επεκτεινόταν συνεχώς.

Η πρώτη παιδιατρική κλινική άνοιξε σε άμεση γειτνίαση το 1846 και η πρώτη Γυναικολογική Κλινική το 1856.

“Ιδρύθηκαν πολλές ανεξάρτητες εξειδικευμένες κλινικές, μερικές από τις οποίες ήταν δημοτικές και άλλες κρατικές.

Ως εκ τούτου, η ιστορία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου δεν είναι απλή. Μετονομάστηκε συχνά, αν και ήταν πάντα το ίδιο ίδρυμα”, επισημαίνει ο Locher.

Μόλις το 1954, υπό κρατική διοίκηση, όλα συγχωνεύτηκαν υπό την ονομασία Klinikum der Ludwig-Maximilians-Universität. Εν τω μεταξύ, το νοσοκομείο αποτελείται από 28 εξειδικευμένες κλινικές.

Η σημερινή Ziemssenklinik, όπως ονομάζεται επίσης το κτίριο, στεγάζει πλέον τα εξωτερικά ιατρεία γυναικολογίας, γηριατρικής ιατρικής και αιμοκάθαρσης, μια ημερήσια κλινική που αποτελείται από διάφορους επιστημονικούς κλάδους και ένα ερευνητικό ινστιτούτο.

Εν τω μεταξύ, το κτίριο έχει συνδεθεί με την εσωτερική κλινική της πόλης. Σήμερα υπάρχουν 250 κλίνες στο πλήρες συγκρότημα.

Κεντρική φωτογραφία αρχείου

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.