Αυτοκίνητο πέφτει στον ποταμό Main – οι περαστικοί σώζουν τον οδηγό

Λόγω λάθους του οδηγού, ένα αυτοκίνητο έπεσε στον ποταμό Μάιν στο Karlstadt (περιοχή Main-Spessart) το πρωί της Κυριακής. Δύο πρώτοι αυτόπτες μάρτυρες κατάφεραν να απεγκλωβίσουν τον οδηγό από το αυτοκίνητό του εγκαίρως πριν αυτό βυθιστεί στο νερό.

Το μήνυμα σχετικά με το ατύχημα έφτασε στο κέντρο ελέγχου διάσωσης περίπου στις 9.30 π.μ. της Κυριακής. Εκτός από την αστυνομία, στο σημείο του ατυχήματος μετέβησαν η πυροσβεστική υπηρεσία του Karlstadt και η ομάδα κατάδυσης, το λιμενικό, η υπηρεσία διάσωσης και ένα ελικόπτερο διάσωσης.

Εν τω μεταξύ, το όχημα παρασύρθηκε με τον 83χρονο οδηγό μέσα του προς την κατεύθυνση του Gemünden και ευτυχώς κόλλησε μετά από περίπου 150 μέτρα σε μια πέτρα στο λεγόμενο “Entenbucht”.

Όταν έφτασαν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, δύο άτομα από το Karlstadt είχαν ήδη απεγκλωβίσει τον οδηγό από το αυτοκίνητό του. Οι δύο πρώτοι που ανταποκρίθηκαν είχαν την ψυχραιμία να πηδήξουν στον ποταμό Main.

Ενώ η γυναίκα άνοιξε την πόρτα του οδηγού, ο άνδρας τράβηξε τον οδηγό έξω από το όχημα. Στη συνέχεια έβγαλαν τον συνταξιούχο στην ακτή σώο και αβλαβή.

Οι ίδιοι δεν τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διάσωσης.

Το αυτοκίνητο βυθίζεται εντελώς στον ποταμό Main

Εν τω μεταξύ, το αυτοκίνητο βυθίστηκε εντελώς στον ποταμό Main. Οι δύτες της πυροσβεστικής υπηρεσίας του Karlstadt κατάφεραν τελικά να ασφαλίσουν το όχημα ώστε να μπορέσει να απομακρυνθεί από τον ποταμό.

Η ναυσιπλοΐα έπρεπε να διακοπεί για μικρό χρονικό διάστημα κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων διάσωσης. Σύμφωνα με την αστυνομία, δεν υπήρξε διαρροή καυσίμων.

Για λόγους ασφαλείας δημιουργήθηκε ένα φράγμα πετρελαίου. Οι λόγοι του οδηγικού λάθους εξακολουθούν να ερευνώνται από το αστυνομικό τμήμα του Karlstadt.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.