Γερμανία: Οι αυτοκινητοβιομηχανίες αυξάνουν τις τιμές και κόβουν εκπτώσεις

Η έλλειψη μικροτσίπ δημιουργεί ένα νέο περιβάλλον στην αγορά αυτοκινήτων. Τέλος οι προσφορές και οι εκπτώσεις, με τις γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες να σέρνουν τον χορό. 

Οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες ενδέχεται να αυξήσουν σημαντικά τις τιμές των αυτοκινήτων, καθώς η ζήτηση για νέα οχήματα ξεπερνά την προσφορά, εξαιτίας της μείωσης στην παραγωγή, απόρροια της έλλειψης ημιαγωγών.

Σύμφωνα με το οικονομικό ινστιτούτο Ifo του Μονάχου, μπορεί η εικόνα να έχει βελτιωθεί σε σχέση με πέρυσι, αλλά οι ελλείψεις σε μάικροτσιπ είναι ακόμη μεγάλες και οι επιπτώσεις τους στην αυτοκινητοβιομηχανία παραπάνω από αισθητές.

Στο πλαίσιο αυτό και με δεδομένη την έλλειψη ετοιμοπαράδοτων αυτοκινήτων, σύμφωνα με το Ινστιτούτο, οι πελάτες είναι έτοιμοι να πληρώσουν περισσότερα για να πάρουν το αυτοκίνητο της επιλογής τους.

Ωστόσο, αυτές οι αυξήσεις θα μπορούσαν να προκαλέσουν περισσότερες πληθωριστικές πιέσεις στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.

Η ετήσια αύξηση των τιμών έφτασε στο 6% στο τέλος του περασμένου έτους και υποχώρησε πολύ λιγότερο από το αναμενόμενο τις τελευταίες εβδομάδες.

Η οικονομία της Γερμανίας που έχει ως ατμομηχανή τη βιομηχανία, έχει καθυστερήσει να ανακάμψει από την πανδημία σε σύγκριση με τις οικονομίες άλλων χωρών της Ευρώπης, την ώρα που το ένα πέμπτο των εργαζομένων στον τομέα των αυτοκινήτων έχασε την εργασία του τον Δεκέμβριο.

Οι ταξινομήσεις νέων αυτοκινήτων μειώθηκαν κατά 10% στη Γερμανία το 2021 και περιορίστηκαν σε 2,6 εκατ. μονάδες, μείωση που προκλήθηκε σε μεγάλο βαθμό από την παγκόσμια έλλειψη ημιαγωγών.

Καθώς ο αριθμός των παραγόμενων αυτοκινήτων παραμένει χαμηλός και η ζήτηση είναι υψηλή, οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες μπορούν να αυξήσουν τώρα τις τιμές, αναφέρει η έκθεση του Ifo.

Έτσι, οι αντιπροσωπείες μπορούν τώρα να πουλήσουν το απόθεμά τους σε πελάτες χωρίς να προσφέρουν εκπτώσεις, συμπληρώνει.

Πηγή: ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.