Αυτοτραυματισμός ζωντανά μέσω Facebook στο Μόναχο

Ο 39χρονος μεταδίδει τη δράση του ζωντανά στο διαδίκτυο. Οι σοκαρισμένοι θεατές ειδοποιούν την αστυνομία, προκαλώντας μια επιχείρηση αναζήτησης μεγάλης κλίμακας σε εθνικό επίπεδο.

Ένας προφανώς ψυχικά ασταθής άνδρας από το Μόναχο αυτοτραυματίστηκε με ξυράφι το βράδυ της Τρίτης. Προκάλεσε κοψίματα στο πάνω μέρος του σώματός του, στα χέρια και στο λαιμό. Μετέδωσε όλο το αιματηρό θέαμα ζωντανά μέσω Facebook στο διαδίκτυο για περίπου μισή ώρα με τη βοήθεια του κινητού του τηλεφώνου.

Αιματηρό βίντεο: Οι θεατές ειδοποιούν την αστυνομία

Το βίντεο διαδόθηκε στο διαδίκτυο με αστραπιαία ταχύτητα. Οι αιματηρές εικόνες σόκαραν τον κόσμο. Από τις 9.30 μ.μ. και μετά, τα κέντρα έκτακτης ανάγκης της αστυνομίας σε όλη τη χώρα δέχθηκαν κλήσεις.

Οι ανήσυχοι χρήστες είπαν τι είχαν μόλις παρακολουθήσει στο διαδίκτυο μέσω του λογαριασμού τους στο Facebook.

Προεκλογική εκστρατεία,
Προεκλογική εκστρατεία για κόμματα,
Προεκλογική εκστρατεία για βουλευτές,
Προεκλογική εκστρατεία για Δημάρχους,
Προεκλογική εκστρατεία για Περιφερειάρχες,
Ιστοσελίδα/Γραφιστικά για Προεκλογική εκστρατεία,
Αύξηση ψηφοφόρων για Προεκλογική εκστρατεία,
Διαφήμιση/Μάρκετινγκ για Προεκλογική εκστρατεία,
Social Media για Προεκλογική εκστρατεία,
Υποστήριξη & Στρατηγική για Προεκλογική εκστρατεία,
Πολιτικό προφίλ για Προεκλογική εκστρατεία,

“Ωστόσο, ήταν αρχικά εντελώς ασαφές σε ποια πόλη διέμενε ο άνδρας από τη ζωντανή μετάδοση”, λέει ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Sven Müller.

Προφανώς, ο άνδρας στεκόταν σε ένα πεζοδρόμιο κάπου σε μια μεγάλη πόλη και δεν σταμάτησε να προκαλεί όλο και περισσότερα κοψίματα στον εαυτό του.

Αυτοακρωτηριασμός: Αστυνομικοί βρίσκουν τον τραυματισμένο άνδρα στο Μόναχο

Τέλος, υπήρχαν οι πρώτες ενδείξεις ότι το αιματηρό θέαμα θα μπορούσε πράγματι να έχει λάβει χώρα στο Μόναχο, κάπου μεταξύ του Obergiesing και του Ramersdorf.

Περισσότερα από δέκα περιπολικά βγήκαν στους δρόμους. Μια συγκεκριμένη πληροφορία παρέπεμψε σε έναν 39χρονο άνδρα λίγο αργότερα. Ένα περιπολικό στάλθηκε στη διεύθυνση του άνδρα. Ωστόσο, κανείς δεν ήταν στο σπίτι.

Λίγο μετά τις 10 μ.μ., ένας περαστικός κάλεσε τον αριθμό έκτακτης ανάγκης επειδή είχε δει έναν αποπροσανατολισμένο άνδρα με τραύματα στην Ungsteiner Straße. Ήταν ο καταζητούμενος. Είχε μαζί του το ξυράφι και το κινητό του τηλέφωνο. Οι αστυνομικοί κάλεσαν ιατρική ομάδα έκτακτης ανάγκης.

Η ιατρική ομάδα έκτακτης ανάγκης φρόντισε αμέσως τα τραύματα του άνδρα. Στη συνέχεια μετέφεραν τον κάτοικο του Μονάχου σε νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται ως εσωτερικός ασθενής.

Οι τραυματισμοί δεν αποτελούν κίνδυνο για τη ζωή. Ωστόσο, ο 39χρονος θα παραμείνει πιθανότατα στο νοσοκομείο για λίγες ημέρες για παρακολούθηση.

Ο άνδρας είναι γνωστός στην αστυνομία

Το ακριβές ιστορικό του φρικιαστικού αυτοακρωτηριασμού δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί. Η αστυνομία διεξάγει έρευνα. “Ωστόσο, δεν υπάρχει ποινικό αδίκημα σε αυτή την περίπτωση”, λέει ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Sven Müller.

Ο άνδρας από το Μόναχο είχε ήδη προσελκύσει την προσοχή αρκετές φορές στο παρελθόν λόγω της παράξενης και αυτοκαταστροφικής συμπεριφοράς του.

Μια εξέταση αίματος πρόκειται να διευκρινίσει αν ο άνδρας από το Μόναχο ήταν ενδεχομένως υπό την επήρεια ναρκωτικών ή αλκοόλ όταν εμφανίστηκε στο διαδίκτυο. Φέρεται ότι ο άνδρας είναι γνωστός στην αστυνομία για αδικήματα ναρκωτικών.

Δεν έχει ακόμη αποφασιστεί αν θα ήταν απαραίτητο να εισαχθεί σε ψυχιατρική κλινική για περαιτέρω θεραπεία λόγω αυτοτραυματισμού.

Κεντρική φωτογραφία αρχείου

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.