Οι άγαμοι και οι πολύτεκνοι πληρώνουν ακριβότερα ενοίκια στη Γερμανία

Οι ενοικιαστές στη Γερμανία αναγκάζονται να πληρώνουν υψηλότερες τιμές για διαμερίσματα ενός δωματίου και διαμερίσματα με περισσότερα από πέντε δωμάτια, σύμφωνα με μια νέα ανάλυση.

Η μελέτη των εμπειρογνωμόνων σε θέματα δεδομένων για την αγορά κατοικίας empirica regio διαπίστωσε ότι οι άγαμοι και οι πολύτεκνες οικογένειες πληρώνουν τα υψηλότερα ενοίκια ανά τετραγωνικό μέτρο στη Γερμανία.

Κατά μέσο όρο, οι ενοικιαστές πλήρωσαν 9,84 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο “κρύο ενοίκιο” (το βασικό ενοίκιο χωρίς επιπλέον κόστος) για ένα διαμέρισμα ενός δωματίου σε όλη τη Γερμανία πέρυσι, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται τα πρόσθετα έξοδα ή τα Nebenkosten.

Διαμερίσματα με πέντε ή περισσότερα δωμάτια προσφέρονταν κατά μέσο όρο προς 8,78 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.

Αντίθετα, τα διαμερίσματα με δύο δωμάτια ήταν φθηνότερα – στα 8,72 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, όπως και τα διαμερίσματα τριών δωματίων στα 8,41 ευρώ και τα διαμερίσματα τεσσάρων δωματίων στα 8,42 ευρώ.

Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα άσχημη στις μεγάλες πόλεις, όπως το Μόναχο, το Αμβούργο, η Φρανκφούρτη και το Βερολίνο.

Σε αυτές τις περιοχές, οι οικογένειες πλήρωσαν πέρυσι κατά μέσο όρο 13,71 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο για διαμερίσματα με πέντε ή περισσότερα δωμάτια, ενώ τα διαμερίσματα ενός δωματίου ήταν 13,50 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.

Και τα δύο είναι πάνω από το μέσο ενοίκιο των 12,79 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο. Τα διαμερίσματα δύο δωματίων (12,21 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο), τα διαμερίσματα τριών δωματίων (12,05 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο) και τα διαμερίσματα τεσσάρων δωματίων (12,77 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο) προσφέρονταν φθηνότερα.

Στη Γερμανία, ένα διαμέρισμα ενός δωματίου είναι ένα διαμέρισμα με την κρεβατοκάμαρα και το καθιστικό μαζί.

Υπάρχει ξεχωριστό μπάνιο και συνήθως ξεχωριστή κουζίνα (αν και μερικές φορές το ένα δωμάτιο μπορεί να περιλαμβάνει και την κουζίνα).

Ένα διαμέρισμα δύο δωματίων αποτελείται από ένα καθιστικό και ένα ξεχωριστό υπνοδωμάτιο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, υπήρχαν παρόμοια μοτίβα και σε άλλες πόλεις μεσαίου μεγέθους. Σε περιοχές που παρουσιάζουν μείωση της ανάπτυξης, ωστόσο, τα διαμερίσματα ενός και δύο υπνοδωματίων είχαν ιδιαίτερη ζήτηση και, ως εκ τούτου, ήταν ακριβότερα από τους άλλους τύπους διαμερισμάτων.

Ένα σημαντικό ζήτημα στις πόλεις είναι ότι τα μεγαλύτερα διαμερίσματα δεν κατασκευάζονται τόσο συχνά όσο τα μικρότερα διαμερίσματα.

Αυτό σημαίνει ότι οι οικογένειες θα δυσκολευτούν να βρουν κατάλληλα σπίτια και το κόστος για τα υπόλοιπα διαμερίσματα θα αυξηθεί.

“Βλέπουμε ότι ειδικά στις μεγάλες πόλεις χτίζονται πολύ λίγα διαμερίσματα φιλικά προς τις οικογένειες”, δήλωσε ο Jan Grade, διευθύνων σύμβουλος της empirica regio.

“Η κτηματομεσιτική βιομηχανία αντιδρά σήμερα συχνά στον αυξανόμενο αριθμό νοικοκυριών με την ολοκλήρωση μεμονωμένων διαμερισμάτων. Η ομάδα-στόχος των οικογενειών κινδυνεύει να χαθεί από το οπτικό πεδίο.

“Προκειμένου να απορροφηθεί η πρόσθετη επιβάρυνση των εργένηδων και των οικογενειών, τα διαμερίσματα ενός υπνοδωματίου και τα μεγάλα διαμερίσματα πρέπει να γίνουν πιο προσιτά.

Αυτό μπορεί να γίνει μόνο με την αύξηση της προσφοράς”.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.