Ακριβότερη κατά 40 λεπτά η βενζίνη στην Ελλάδα σε σχέση με τη Γερμανία

Ακριβότερη κατά 40 λεπτά το λίτρο πωλείται η βενζίνη στην Ελλάδα σε σχέση με τη Γερμανία, μετά την απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης να μειώσει τη φορολογία στα καύσιμα από την 1η Ιουνίου 2022.

Η πραγματικότητα αυτή είναι επίπονη, καθώς το κατά κεφαλήν ΑΕΠ στην Γερμανία είναι στα 42.900 ευρώ και στην Ελλάδα στα 17.100 ευρώ.

Ωστόσο, η Γερμανία είχε και έχει τα δημοσιονομικά περιθώρια για να περιορίσει τη φορολογία (σ.σ. κάτι που έκανε προσωρινά για τους θερινούς μήνες), ενώ η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί πως μια μείωση των φόρων στα καύσιμα – έστω και προσωρινά- θα αποδυναμώσει τον προϋπολογισμό.

Πάντως, η σύγκριση των μέσων τιμών των καυσίμων για τις εβδομάδες πριν και μετά τη μείωση των φόρων στη Γερμανία είναι αποκαλυπτική.

Απογοητευτική είναι η εξέλιξη των τιμών της απλής αμόλυβδης βενζίνης στην Ελλάδα, καθώς στο διάστημα 23 Μαΐου – 13 Μαΐου έχουν ανατιμηθεί κατά 6,6%.

Σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιευμένα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής:

  • Στις 13 Ιουνίου η μέση τιμή της απλής αμόλυβδης βενζίνης στην Ελλάδα ήταν στα 2,41 ευρώ το λίτρο και στην Γερμανία η μέση τιμή της απλής αμόλυβδης βενζίνης ήταν στα 2 ευρώ ανά λίτρο.
  • Στις 6 Ιουνίου η μέση τιμή της απλής αμόλυβδης βενζίνης στην Ελλάδα ήταν στα 2,35 ευρώ το λίτρο και στην Γερμανία η μέση τιμή της απλής αμόλυβδης βενζίνης ήταν στα 1,99 ευρώ ανά λίτρο.
  • Στις 30 Μάιου 2022, δηλαδή πριν τη μείωση της φορολογίας στα καύσιμα, η μέση τιμή της απλής αμόλυβδης βενζίνης στην Ελλάδα ήταν στα 2,27 ευρώ το λίτρο και στην Γερμανία η μέση τιμή της απλής αμόλυβδης βενζίνης ήταν στα 2,193 ευρώ ανά λίτρο.
  • Στις 23 Μάιου 2022, δηλαδή ξανά πριν τη μείωση της φορολογίας στα καύσιμα, η μέση τιμή της απλής αμόλυβδης βενζίνης στην Ελλάδα ήταν στα 2,26 ευρώ το λίτρο και στην Γερμανία η μέση τιμή της απλής αμόλυβδης βενζίνης ήταν στα 2,154 ευρώ ανά λίτρο.

Πηγή: NEWSBOMB

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.