Άκυρο το έργο για πόρτες σε πλατφόρμες τρένων στο Μόναχο

Οι πόρτες που προορίζονταν για τις πλατφόρμες στον υπόγειο σταθμό του Olympiazentrum υποτίθεται ότι θα ξεκινούσαν το 2023. Τώρα το έργο δεν μπορεί να υλοποιηθεί, διότι είναι πολύ ακριβό.

Το 2019, όταν η MVG ανακοίνωσε ότι ήθελε να αρχίσει να δοκιμάζει πόρτες στις πλατφόρμες των τρένων, όλοι δήλωσαν ενθουσιασμένοι. Οι πόρτες θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στο Μόναχο, και οι δοκιμές θα ξεκινούσαν στο Olympiazentrum το 2023.

Η MVG του Μονάχου δεν έχει “κανένα οικονομικό περιθώριο προς το παρόν”

Τώρα είναι 2022 – και τίποτα δεν έχει ακουστεί για τα σχέδια εδώ και πολύ καιρό. Και προφανώς υπάρχει λόγος γι’ αυτό: ο σχεδιασμός έχει διακοπεί, όπως αποκάλυψε τώρα μια έρευνα του CSU.

Ο υπεύθυνος κινητικότητας Georg Dunkel αναφέρεται στην MVG, η οποία τον ενημέρωσε με επιστολή ότι υφίσταται “δραστικές απώλειες παρά το πακέτο διάσωσης”.

Σε ποιο κρατίδιο βρίσκεται η φθηνότερη βενζίνη στη Γερμανία;

“Λόγω της μαζικής επιδείνωσης της οικονομικής μας κατάστασης, δεν βλέπουμε κανένα οικονομικό περιθώριο για την άμεση υλοποίηση ενός πιλοτικού προγράμματος μέχρι νεωτέρας”.

“Για να κάνουμε τους ανθρώπους να χρησιμοποιήσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς, πρέπει να τους προσφέρουμε μια ελκυστική και αξιόπιστη υπηρεσία”, δήλωσε την Τρίτη ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του CSU, Manuel Pretzl.

Η κοινοβουλευτική ομάδα του CSU στη Βαυαρία ζητά τη συνέχιση του προγράμματος

“Οι πόρτες στις πλατφόρμες όχι μόνο αυξάνουν την ασφάλεια των δημόσιων μεταφορών, αλλά επιτρέπουν και υψηλότερη συχνότητα και πιο σταθερή λειτουργία.

Αποτρέπουν την ύπαρξη ανθρώπων στην άκρη των γραμμών και τις καθυστερήσεις κατά την επιβίβαση και την αποβίβαση”, συνέχισε ο Pretzl.

Η ομάδα του ζητά τώρα τη συνέχιση του πιλοτικού προγράμματος. “Η πόλη δεν πρέπει να χάσει άλλο χρόνο εδώ!” παρακαλεί ο Pretzl.

Η συζήτηση σχετικά με τις πόρτες είχε επανέλθει αρκετές φορές μετά από θανατηφόρα ατυχήματα σε στάσεις.

Σε πολλές διεθνείς πόλεις, οι ράγες κλείνουν με αυτόν τον τρόπο, όταν κανένα τρένο δεν σταματά για να επιβιβαστεί ή να αποβιβαστεί κάποιος επιβάτης.

Το πιλοτικό πρόγραμμα στον υπόγειο σταθμό του Olympiazentrum επρόκειτο να διαρκέσει ένα έως δύο χρόνια.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.