Άκυρο στον Δήμο Μονάχου για χαλάρωση μέτρων από την Κυβέρνηση

Στοπ στον Δήμο Μονάχου που δεν μπορεί να προχωρήσει σε περαιτέρω χαλάρωση μέτρων με απόφαση της Κυβέρνησης.

Οι μεταλλάξεις του ιού εξαπλώνονται

Το ποσοστό τους ανέρχεται τώρα σε 42 τοις εκατό.

Tο Μόναχο χαλαρώνει λίγο τα μέτρα – αλλά όχι περισσότερο από το υπόλοιπο της Βαυαρίας.

Από Δευτέρα, 1 Μαρτίου, κομμωτήρια, κέντρα κήπων, φυτώρια, ανθοπωλεία και καταστήματα οικοδομικού υλικού θα μπορούν να ανοίξουν ξανά.

Δεν θα υπάρξει όμως πιο εκτεταμένη χαλάρωση για την πόλη, δήλωσε ο δήμαρχος Dieter Reiter την Τρίτη.

Ο Reiter έθεσε την πιθανότητα χαλάρωσης για το Μόναχο την περασμένη Παρασκευή, καθώς το ποσοστό μόλυνσης εδώ ήταν συγκριτικά χαμηλό τις τελευταίες εβδομάδες.

Η χαλάρωση του lockdown στο Μόναχο είναι προσωρινή

Στα δημοτικά σχολεία, για παράδειγμα, αντί να γίνονται εναλλακτικά μαθήματα, θα έπρεπε να επιτρέπονται πρόσωπο με πρόσωπο μαθήματα με απαίτηση χρήσης μάσκας.

Σε δημόσιους χώρους, ο Reiter είχε προτείνει την κατάργηση της χρήσης μάσκας. Ισχύει επί του παρόντος στο κέντρο της πόλης, στην Viktualienmarkt και στον πεζόδρομο.

Επιπλέον, ο δήμαρχος ήθελε να χαλαρώσει τους περιορισμούς επαφής, ώστε να επιτραπεί σε δύο νοικοκυριά να συναντηθούν ξανά.

“Η παρακολούθηση επαφών μολυσμένων ατόμων είναι ασφαλής, το κέντρο εμβολιασμού μας λειτουργεί. Οι εμβολιασμοί στα ηλικιωμένα άτομα και στα γηροκομεία έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί”, δήλωσε ο Reiter την Παρασκευή.

Η κυβέρνηση της Άνω Βαυαρίας δεν επιτρέπει περαιτέρω χαλάρωση

Πόλεις με χαμηλή συχνότητα μπορούν να υποβάλουν αίτηση στην αρμόδια εποπτική αρχή, στην περίπτωση του Μονάχου, στην κυβέρνηση της Άνω Βαυαρίας, για πιο εκτεταμένη χαλάρωση.

“Η εποπτική μας αρχή έχει ανακοινώσει ότι ακόμη και με χαμηλό ποσοστό επτά ημερών κάτω των 35 ετών, η χαλάρωση αυτή τη στιγμή δεν εγκρίνεται σε όλη τη Βαυαρία“, δήλωσε χθες ο Reiter.

Χαιρέτισε την χαλάρωση που αποφασίστηκε τώρα από την Βαυαρία. “Είναι ένα μικρό βήμα προς την ομαλότητα”, δήλωσε ο δήμαρχος: “Θα ήθελα να τονίσω ότι θα θέλαμε να αποφασίσουμε για σημαντικά πιο εκτεταμένη χαλάρωση για το Μόναχο στις αρχές Μαρτίου.”

Οι μεταλλάξεις εξαπλώνονται στο Μόναχο

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Robert Koch, η συχνότητα των επτά ημερών στο Μόναχο ήταν σταθερά κάτω από 35 νέες μολύνσεις ανά 100.000 κατοίκους μέσα σε μια εβδομάδα από τις 15 Φεβρουαρίου.

Μειώθηκε ακόμη και σε 28,5 σε μια μέρα, αλλά αυξήθηκε και πάλι, και σήμερα είναι στο 31,6 (Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου).

Ο λόγος για αυτό θα μπορούσε να είναι οι νέες μεταλλάξεις του κορωνοϊού. Όπως ανακοίνωσε η πόλη, από τις 1.365 νέες περιπτώσεις που αναφέρθηκαν από τις 5 Φεβρουαρίου, εξετάστηκαν 558 περιπτώσεις πιο προσεκτικά.

235 από αυτές τις περιπτώσεις υποπτεύεται ότι είναι η μετάλλαξη του ιού. Αυτό είναι ένα ποσοστό της τάξεως του 42,1 τοις εκατό. 163 περιπτώσεις εντοπίστηκαν ως βρετανική παραλλαγή (B.1.1.7).

Οι υπόλοιπες 72 περιπτώσεις πρέπει τώρα να αναλυθούν ώστε να προσδιοριστεί εάν είναι η μετάλλαξη της Νότιας Αφρικής ή της Βραζιλίας.

Δείτε επίσης

Βαυαρία: Ποια καταστήματα ανοίγουν το Μάρτιο;

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Βαυαρία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

Πως θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.