Έσση: Ακυρώνονται πτήσεις, μετρό-τραμ στη Φρανκφούρτη

Σχεδόν 180 από τις 1.100 απογειώσεις και προσγειώσεις στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης ακυρώθηκαν. Οι πτητικές λειτουργίες συνεχίζονται με περιορισμούς.

Ο μαύρος πάγος διέκοψε επίσης τις εργασίες στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Γερμανίας στη Φρανκφούρτη το πρωί της Δευτέρας. Λόγω των καιρικών συνθηκών, υπήρξαν καθυστερήσεις στη λειτουργία και ακυρώσεις πτήσεων, ανακοίνωσε το αεροδρόμιο.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του αεροδρομίου, 176 από τις 1.100 απογειώσεις και προσγειώσεις που είχαν προγραμματιστεί για τη Δευτέρα είχαν ήδη ακυρωθεί σήμερα το πρωί.

Ζητήθηκε από τους ταξιδιώτες να μάθουν πριν από την πτήση τους αν το αεροπλάνο που είχαν κλείσει θα απογειωνόταν και να προσέλθουν στο γκισέ όσο το δυνατόν νωρίτερα.

Έκτακτη ανακοίνωση της DWD για καιρικά φαινόμενα στη Γερμανία

Οι πτητικές λειτουργίες δεν έχουν ανασταλεί πλήρως, δήλωσε η εκπρόσωπος. Ωστόσο, προς το παρόν ίσχυε ο λεγόμενος έλεγχος προσέγγισης, ο οποίος σήμαινε ότι μόνο ένας συγκεκριμένος αριθμός αεροσκαφών – λιγότερα από το συνηθισμένο – επιτρεπόταν να προσγειώνονται κάθε ώρα.

Ο βορειοδυτικός διάδρομος είχε κλείσει το πρωί. Η χειμερινή υπηρεσία και τα οχήματα καθαρισμού ήταν σε συνεχή εργασία. Η απαραίτητη αποπαγοποίηση των αεροσκαφών προκαλούσε επίσης καθυστερήσεις.

Ακυρώθηκαν μετρό και τραμ στη Φρανκφούρτη

Από νωρίς το πρωί σημειώνονται καθυστερήσεις και ακυρώσεις στα μέσα μαζικής μεταφοράς λόγω του μαύρου πάγου. Συνιστάται προσοχή στις στάσεις.

Λόγω των χειμερινών οδικών συνθηκών, υπάρχουν επί του παρόντος περιορισμοί στις δημόσιες συγκοινωνίες στη Φρανκφούρτη. Όλες οι γραμμές λεωφορείων καθώς και τα τρένα του μετρό και τα τραμ επηρεάζονται, ανακοίνωσε η εταιρεία μεταφορών της Φρανκφούρτης VGF στην ιστοσελίδα της τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, θα υπάρξουν καθυστερήσεις, αποκλίσεις από το χρονοδιάγραμμα και ακυρώσεις. Οι επιβάτες θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για μεγαλύτερο χρόνο ταξιδιού.

Σύμφωνα με την VGF, έχουν ζητηθεί ταξί αντικατάστασης σιδηροδρομικών γραμμών για τους υπόγειους συρμούς U1, U2, U3 και U8 στο τμήμα μεταξύ Dornbusch και Heddernheim.

Υπήρχαν μεμονωμένα τρένα μεταξύ του Dornbusch και του Südbahnhof. Προς το παρόν δεν υπάρχουν δρομολόγια μεταξύ Ginnheim, Riedberg, Oberursel Hohemark, Bad Homburg-Gonzenheim και Heddernheim.

Η εταιρεία προειδοποιεί επίσης για τον μαύρο πάγο στις περιοχές στάσης. Οι επιβάτες πρέπει να δίνουν προσοχή στις ανακοινώσεις του προσωπικού του τρένου. Σύμφωνα με την VGF, οι περιορισμοί αναμένεται να διαρκέσουν μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας.

Μαθήματα στα σχολεία ακυρώνονται στην Έσση

Επιπλέον, πολλά σχολεία στο Rodgau και στο Rödermark (περιοχή Offenbach) φαίνεται ότι ακύρωσαν τα μαθήματα λόγω του μαύρου πάγου. Η σχολή Oswald-von-Nell-Breuning-Schule στο Rödermark ανακοίνωσε ότι έχει δημιουργηθεί μονάδα επείγουσας περίθαλψης.

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίεςΕιδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.