Ακύρωση του δοκιμαστικού συναγερμού σε όλη τη Γερμανία

Υποτίθεται ότι θα γινόταν στις 9 Σεπτεμβρίου, αλλά τώρα ακυρώθηκε, όπως και ο παγγερμανικός δοκιμαστικός συναγερμός την ίδια ημέρα, όπως ανακοίνωσε το βαυαρικό Υπουργείο Εσωτερικών στο Μόναχο την Τρίτη.

Αρχικά, η εφημερίδα “Münchner Merkur” είχε αναφερθεί σε αυτό. Η επόμενη ημέρα προειδοποίησης στη Βαυαρία έχει προγραμματιστεί για την άνοιξη του 2022.

Ο λόγος για την απόφαση αυτή ήταν οι εκτεταμένες εργασίες σταθεροποίησης του συστήματος προειδοποίησης του γερμανικού κράτους (MoWaS) από τον φορέα εκμετάλλευσης, δήλωσε το υπουργείο. Αυτό περιλαμβάνει την εισαγωγή ενός νέου “δοκιμαστικού περιβάλλοντος” που θα είναι λειτουργικό έως το τέλος του 2021.

Αυτό περιλαμβάνει την αλληλεπίδραση των διαφόρων διαύλων μέσω των οποίων πρέπει να προσεγγίζονται οι πολίτες σε επικίνδυνες καταστάσεις, όπως οι ραδιοφωνικές ανακοινώσεις, οι σειρήνες, τα οχήματα δημόσιας ακρόασης και η προειδοποιητική εφαρμογή Nina. Ταυτόχρονα, τα συστήματα προειδοποίησης του πληθυσμού επεκτείνονται και αναπτύσσονται νέα κανάλια προειδοποίησης.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης εθνικής ημέρας προειδοποίησης στις 10 Σεπτεμβρίου 2020, ορισμένα πράγματα πήγαν στραβά. Μεταξύ άλλων, τα μηνύματα από τις προειδοποιητικές εφαρμογές Nina και Katwarn έφτασαν στα smartphones με μισή ώρα καθυστέρηση.

Εάν επρόκειτο πράγματι για κατάσταση έκτακτης ανάγκης, πολλοί πολίτες δεν θα το γνώριζαν. Ως εκ τούτου, το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εσωτερικών χαρακτήρισε τον δοκιμαστικό συναγερμό ως “αποτυχία”.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.