Ακυρώθηκαν οι πρώτες χριστουγεννιάτικες αγορές στη Γερμανία

Οι χριστουγεννιάτικες αγορές της Σαξονίας λιγοστεύουν – υπό το φόβο των νέων κανονισμών λόγω της πανδημίας, οι πρώτοι δήμοι ακυρώνουν ήδη την ετήσια παράδοση.

Την Τρίτη, η Meerane ακύρωσε την αγορά της, ενώ το Lichtenstein ακυρώνει επίσης το Lichtelfest λόγω έλλειψης δυνατοτήτων ελέγχου.

Το 587ο Striezelmarkt, οι πάγκοι και το χριστουγεννιάτικο δέντρο της Δρέσδης έχουν ήδη στηθεί. Αλλά η Striezelstadt είναι περιφραγμένο. Δεν είναι ακόμη σαφές αν θα ανοίξει πραγματικά στις 25 Νοεμβρίου.

Οι δήμοι του κρατιδίου φοβούνται απρόβλεπτες εξελίξεις – ειδικά το επερχόμενο διάταγμα. Εάν ο κανονισμός 2G εισαχθεί στις αγορές κατά τη διάρκεια της χριστουγεννιάτικης περιόδου, αυτό θα σήμαινε το τέλος για πολλούς εμπόρους.

Ο υπεύθυνος της αγοράς Holger Zastrow (52), επικεφαλής της “Augustusmarkt” στο Goldener Reiter, είναι ένας από τους λίγους διοργανωτές που σκορπούν αισιοδοξία: “Με μήκος 500 μέτρων, η αγορά μας είναι η μεγαλύτερη χριστουγεννιάτικη αγορά στη Γερμανία – και είμαστε ανοιχτοί!” Τα πάντα είναι έτσι στημένα που δεν χρειάζονται έλεγχοι, τεστ ή πιστοποιητικά εμβολιασμού.

Η γνωστή χριστουγεννιάτικη αγορά του Chemnitz, από την άλλη πλευρά, ταλαντεύεται! “Δεν είναι ακόμη σαφές αν μπορεί να πραγματοποιηθεί.

Αυτή τη στιγμή διεξάγονται συνομιλίες συντονισμού, θα σχολιάσουμε αυτό το θέμα μόνο κατά τη διάρκεια της εβδομάδας”, δήλωσε ο εκπρόσωπος της πόλης Matthias Nowak (51) την Τρίτη.

Εξάλλου, οι περισσότερες πόλεις της Σαξονίας εξακολουθούν να σχεδιάζουν αισιόδοξα σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές του κρατιδίου.

Αλλά η αβεβαιότητα είναι μεγάλη. Το Hainichen και το Burgstädt, για παράδειγμα, δεν θέλουν να δεσμευτούν προς το παρόν, και το Hohenstein-Ernstthal θα ακυρώσει τα πάντα σε σύντομο χρονικό διάστημα, αν χρειαστεί.

Ακυρώθηκε η χριστουγεννιάτικη αγορά στο κάστρο Wartburg

Η ιστορική χριστουγεννιάτικη αγορά στο κάστρο Wartburg ακυρώθηκε λόγω του αυξανόμενου αριθμού των κρουσμάτων. Το Ίδρυμα Wartburg στο Eisenach δήλωσε την Τρίτη ότι δεν θέλει να τροφοδοτήσει την τρέχουσα κατάσταση γύρω από το Covid-19 με μεγάλες συγκεντρώσεις ανθρώπων.

Λόγω των κανονισμών και των περιορισμών, η χριστουγεννιάτικη αγορά με χιλιάδες επισκέπτες από τη Θουριγγία και όλη τη Γερμανία δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί με τον συνήθη ατμοσφαιρικό τρόπο.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.