Το Aldi στη Γερμανία αυξάνει τις τιμές: Επηρεάζονται περίπου 400 είδη

Το Aldi στη Γερμανία αυξάνει τις τιμές του: Περίπου 400 προϊόντα θα γίνουν ακριβότερα. Ποιοι είναι όμως οι λόγοι;

Το ενεργειακό κόστος και τα προβλήματα στην εφοδιαστική δεν παρακάμπτουν ούτε το εμπόριο τροφίμων. Ο ηγέτης του εκπτωτικού λιανικού εμπορίου Aldi αυξάνει τώρα τις τιμές πολλών προϊόντων. Πολλοί άλλοι λιανοπωλητές είναι πιθανό να ακολουθήσουν το παράδειγμά του.

Αυξήσεις τιμών στο Aldi – αυτά τα προϊόντα επηρεάζονται

Οι αυξήσεις των τιμών αφορούν περίπου 400 προϊόντα στο Aldi Nord και Süd. Το Aldi μεταφέρει έτσι τις αυξήσεις των τιμών των κατασκευαστών λόγω της κρίσης της πανδημίας και του πολέμου στην Ουκρανία στους πελάτες, σύμφωνα με δημοσίευμα της εμπορικής εφημερίδας “Lebensmittel Zeitung”.

Ένα τέτοιο κύμα αυξήσεων των τιμών δεν είχε παρατηρηθεί εδώ και χρόνια. Οι αυξήσεις των τιμών στο Aldi είναι επίσης σημαντικές επειδή πολλοί άλλοι λιανοπωλητές και ανταγωνιστές ακολουθούν τις τιμές του Aldi.

Σύμφωνα με την “Lebensmittel Zeitung”, τα άλματα τιμών ποικίλλουν ανάλογα με το προϊόν. Μερικές φορές είναι 10 λεπτά, ενώ ορισμένα προϊόντα είναι ακόμη και κατά ένα ολόκληρο ευρώ ακριβότερα.

Τα άλματα των τιμών είναι ιδιαίτερα αισθητά στον καφέ. Αλλά και διάφορα καλλυντικά, προϊόντα αρτοποιίας, απορρυπαντικά, αλμυρά σνακ και κατεψυγμένα προϊόντα ακριβαίνουν.

Πώς αιτιολογεί το Aldi τις αυξήσεις των τιμών;

Το Aldi επιβεβαίωσε κατ’ αρχήν τις αυξήσεις των τιμών. “Όταν το κόστος αγοράς αλλάζει λόγω της τρέχουσας κατάστασης της αγοράς, πρέπει να αυξήσουμε και τις τιμές πώλησης”, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας εκ μέρους της Aldi Nord και της Aldi Süd.

Ο εκπρόσωπος του Aldi εξήγησε ότι η κατάσταση της αγοράς είχε ήδη επηρεαστεί εδώ και μήνες από τα προβλήματα logistics, τις διεθνείς θαλάσσιες μεταφορές, το κύμα της μετάλλαξης Omicron, τη βασική διεθνή έλλειψη οδηγών φορτηγών και το αυξημένο κόστος ενέργειας και πρώτων υλών.

Η κατάσταση έχει επιδεινωθεί από τον πόλεμο στην Ουκρανία. Αυτό οδηγεί σε αύξηση των τιμών αγοράς για πολλά προϊόντα.
Θα γίνουν τώρα όλα τα τρόφιμα πιο ακριβά;

Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία, οι τιμές καταναλωτή για τα τρόφιμα και τα μη αλκοολούχα ποτά ήταν ήδη κατά 5,1% υψηλότερες τον Φεβρουάριο σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Πολλοί κλάδοι είχαν καλέσει πρόσφατα τους λιανοπωλητές να αυξήσουν τις τιμές, όπως η Ομοσπονδιακή Ένωση Βιομηχανίας Μεταποίησης Φρούτων, Λαχανικών και Πατάτας. Εκτός από τις υψηλές τιμές της ενέργειας, ο κλάδος έχει πληγεί σκληρά από τις ελλείψεις σημαντικών γεωργικών πρώτων υλών, όπως το ηλιέλαιο.

Η Κεντρική Ένωση του Γερμανικού Εμπορίου Αρτοποιίας προειδοποιεί ότι η κρίση στην Ουκρανία και η τρέχουσα ρωσική απαγόρευση εξαγωγών σιταριού, σίκαλης και κριθαριού οδηγούν τις τιμές των σιτηρών ακόμη υψηλότερα.

Οι αρτοποιοί ανησυχούν επίσης για την αύξηση του ενεργειακού κόστους. Είναι προβλέψιμο ότι οι φούρνοι θα πρέπει να μετακυλήσουν τις υψηλότερες τιμές στους πελάτες τους.

Η βιομηχανία κρέατος διαμαρτυρήθηκε επίσης για την εκρηκτική αύξηση του κόστους και ζητά το Edeka, το Rewe, το Aldi και τους συνεργάτες τους να πληρώνουν περισσότερα για τα προϊόντα της.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.