Η Aldi Nord μειώνει τις ώρες λειτουργίας για εξοικονόμηση ενέργειας

Σε μια προσπάθεια εξοικονόμησης ενέργειας, η βορειογερμανική αλυσίδα σούπερ μάρκετ Aldi Nord ανακοίνωσε ότι θα κλείνει τα καταστήματα νωρίτερα από τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Η Aldi Nord θα κλείνει νωρίτερα σε όλη τη βόρεια Γερμανία

Σε μια προσπάθεια εξοικονόμησης ενέργειας, το βορειογερμανικό τμήμα της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Aldi, το Aldi Nord, ανακοίνωσε ότι θα κλείνει τα καταστήματά του στις 8 το βράδυ από τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Επί του παρόντος, πολλά υποκαταστήματα Aldi Nord σε γερμανικές πόλεις είναι ανοιχτά μέχρι τις 9 το βράδυ.

Γερμανία: Αδειάζουν τα ράφια των σούπερ μάρκετ από γνωστά προϊόντα

Μέχρι στιγμής η εταιρεία δεν έχει μοιραστεί λεπτομέρειες σχετικά με το ποια συγκεκριμένα καταστήματα θα επηρεαστούν, αλλά ανακοίνωσε στο Twitter ότι το νέο ωράριο θα ισχύσει σε “zahlreiche Märkte” (πολυάριθμα καταστήματα) στα βόρεια κρατίδια της Γερμανίας.

Εντός της Γερμανίας, η διεθνής εταιρεία χωρίζεται σε Aldi Nord και Aldi Süd. Τα νότια σύνορα της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, της Έσσης, της Θουριγγίας και της Σαξονίας σηματοδοτούν την περιοχή όπου η αλυσίδα Aldi Süd παίρνει τη σκυτάλη από την Aldi Nord.

Έτσι, όλα τα καταστήματα Aldi νότια αυτών των ομόσπονδων κρατιδίων δεν θα επηρεαστούν από την αλλαγή.

Θα ακολουθήσουν και άλλες αλυσίδες τη βαυαρική παράδοση των σούπερ μάρκετ;

Παρόλο που τα υποκαταστήματα Aldi Süd δεν περιλαμβάνονται στις αλλαγές στο ωράριο λειτουργίας, είναι ήδη σύνηθες στη Βαυαρία και το Σάαρλαντ πολλά σούπερ μάρκετ να κλείνουν στις 8 το βράδυ.

Στα τέλη Σεπτεμβρίου, το αφεντικό της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Tegut, Thomas Gutberlet, πρότεινε να ακολουθήσουν και άλλα γερμανικά κρατίδια το παράδειγμα των βαυαρικών σούπερ μάρκετ για να εξοικονομήσουν ενέργεια.

Η Tegut έχει ήδη μειώσει το ωράριο λειτουργίας των πάγκων εξυπηρέτησης, περιορίζοντας το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας και τις ώρες εργασίας του προσωπικού.

Γερμανία: Κλειστά σούπερ μάρκετ από τις 8μμ για εξοικονόμηση ενέργειας

Σύμφωνα με το SPIEGEL, το αφεντικό της Rewe, Lionel Souque, δεν έχει ακόμη πειστεί από τέτοιες προτάσεις.

Ενώ ο κλάδος του λιανικού εμπορίου χρησιμοποιεί τεράστιες ποσότητες ενέργειας και η τροφοδοσία των ψυγείων και των καταψυκτών των σούπερ μάρκετ είναι ιδιαίτερα δαπανηρή, ορισμένες αλυσίδες θεωρούν ότι η ευθύνη τους απέναντι στους πελάτες είναι πιο σημαντική.

Εξηγώντας το μεγαλύτερο ωράριο λειτουργίας της εταιρείας του, ο Souque δήλωσε ότι ο κύριος στόχος του ομίλου Rewe είναι “να συμβάλει όσο το δυνατόν περισσότερο στην εξοικονόμηση πόρων που είναι απαραίτητη σε εθνικό επίπεδο, χωρίς να δημιουργεί περιορισμούς για τους πελάτες μας”.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης