Αλεξανδρούπολη: Έρχεται απ’ ευθείας αεροπορική σύνδεση με τη Γερμανία;

Μια πολύ σημαντική εβδομάδα είναι αυτή που τελειώνει για το αεροδρόμιο “Δημόκριτος” της Αλεξανδρούπολης, αφού αρχής γενομένης από την Δευτέρα ξεκίνησε μετά από χρόνια η λειτουργία του σταθμού ανεφοδιασμού αεροπορικού καυσίμου, οπότε μπορούν να εξυπηρετούνται πτήσεις τσάρτερ.

Ακολούθησαν Τρίτη και Τετάρτη 4 πτήσεις από το Παρίσι, που έφεραν στην Αλεξανδρούπολη περίπου 1.000 Γαλλοεβραίους, οι οποίοι θα παραμείνουν στην περιοχή για δυο εβδομάδες και θα επιστρέψουν στην πόλη του φωτός στις 23 και 24 Αυγούστου με άλλες τέσσερις πτήσεις.

Η Αλεξανδρούπολη πλέον μπορεί να εξυπηρετεί πτήσεις τσάρτερ από το εξωτερικό, αφού άρχισε να λειτουργεί η αποθήκη καυσίμων.

Άρα, είναι πλέον ώριμες οι συνθήκες, ώστε αεροπορικές εταιρείες από την Ελλάδα και συγκεκριμένα οι δύο που πραγματοποιούν εμπορικές πτήσεις καθημερινά προς το αεροδρόμιο “Δημόκριτος”, η Aegean-Olympic (από Αθήνα και Ηράκλειο Κρήτης το καλοκαίρι) και η Sky express (από Αθήνα και Σητεία Κρήτης επιδοτούμενη), να εξετάσουν το ενδεχόμενο να πραγματοποιούν πτήσεις τσάρτερ το καλοκαίρι για κάποιες ημέρες της εβδομάδας, από την Γερμανία.

Εκεί βρίσκονται ως μετανάστες χιλιάδες Εβρίτες και Θρακιώτες, που έρχονται τα καλοκαίρια για διακοπές στην ιδιαίτερη πατρίδα τους.

Πολλοί αναγκάζονται μάλιστα να ταξιδεύουν μέσω του αεροδρομίου της Θεσσαλονίκης και σίγουρα μια πτήση από την Στουτγάρδη για παράδειγμα, όπου υπάρχει τεράστιος αριθμός Θρακιωτών, θεωρείται σίγουρο ότι θα συγκέντρωνε αρκετούς επιβάτες.

Κι αυτό ισχύει ακόμα και για Τούρκους μετανάστες που κατάγονται από την Ανατολική Θράκη και μια πτήση προς Αλεξανδρούπολη θα τους εξυπηρετούσε και δεν θα ήταν αναγκασμένοι να έρχονται οδικώς χιλιάδες χιλιόμετρα.

Κι επειδή έως τώρα οι δυο ελληνικές αεροπορικές εταιρείες δεν έδειξαν ενδιαφέρον για καλοκαιρινές πτήσεις από την Γερμανία προς το αεροδρόμιο “Δημόκριτος” της Αλεξανδρούπολης, θα μπορούσαν ξένες εταιρείες είτε της Γερμανίας είτε άλλης χώρας, που δραστηριοποιούνται με πτήσεις στην Ελλάδα ή και όχι, να εξετάσουν πλέον ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Γιατί θα πρόκειται για βιώσιμες πτήσεις, που μπορούν πλέον εδώ και μια εβδομάδα να πραγματοποιούνται κανονικά, αφού η λειτουργία της αποθήκης καυσίμων επιτρέπει την εξυπηρέτηση τους.

Πηγή: Evros-news.gr

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.