Μεγάλη αλλαγή στο Ebay: Πως μπορείτε να κερδίσετε χρήματα;

Ως ο ακρογωνιαίος λίθος της διαδικτυακής οικονομίας, το Ebay δίδαξε σε πολλούς πώς λειτουργούν οι αγορές και οι πωλήσεις στο διαδίκτυο. Αλλά το Ebay δεν μπόρεσε να ακολουθήσει την έκρηξη της Amazon. Μπορεί η εταιρεία να γυρίσει το ρου;

Η διαδικτυακή πλατφόρμα συναλλαγών Ebay θα κάνει όλες τις ιδιωτικές πωλήσεις στη Γερμανία στο μέλλον δωρεάν.

Με την κατάργηση των τελών καταχώρισης και των προμηθειών πώλησης, καταργεί το μεγαλύτερο εμπόδιο που έβλεπαν μέχρι σήμερα οι καταναλωτές όταν πωλούσαν στο eBay.de, εξήγησε η εταιρεία στο Kleinmachnow κοντά στο Βερολίνο.

Ο κανονισμός θα ισχύσει από την Τετάρτη (1η Μαρτίου 2023).

Μετά τις ΗΠΑ και τη Μεγάλη Βρετανία, η Γερμανία είναι η τρίτη μεγαλύτερη χώρα πωλήσεων παγκοσμίως.

Μέχρι τώρα, οι πωλητές έπρεπε να παραχωρούν περίπου το έντεκα τοις εκατό των εσόδων τους στο Ebay ως προμήθεια.

Επιπλέον, υπάρχει ένα τέλος καταχώρισης 35 λεπτών. Δεν υπάρχει καμία αλλαγή στο κόστος για τους εμπορικούς πωλητές.

Οι ιδιώτες πωλητές είναι πιο ενεργοί αγοραστές

Ο διευθύνων σύμβουλος της Ebay Γερμανίας, Oliver Klinck, δήλωσε ότι η κατάργηση των τελών για τις ιδιωτικές πωλήσεις αποτελεί επένδυση της Ebay Γερμανίας σε ολόκληρη την επιχείρηση της αγοράς:

Το κίνητρο των ιδιωτικών πωλήσεων ωθεί την επιχείρηση των ιδιωτικών πωλήσεων, διευρύνει την ποικιλία των προσφορών στην Ebay Γερμανίας και αυξάνει έτσι την ελκυστικότητα της αγοράς.

Η κατάργηση των τελών θα πρέπει συνεπώς να αποδώσει και για την ίδια την πλατφόρμα.

“Βλέπουμε ότι οι ιδιώτες πωλητές είναι επίσης πολύ πιο ενεργοί ως αγοραστές. Αυτοί που πωλούν στο Ebay ψωνίζουν επίσης δύο φορές περισσότερο από τους αγοραστές που ψωνίζουν μόνο”.

Οι αλγόριθμοι ελέγχουν την αξιοπιστία

Η απαλλαγή από τα τέλη και τις προμήθειες ισχύει μόνο για τους ιδιώτες πωλητές. Το Ebay βασίζεται αφενός στις πληροφορίες που παρέχουν οι ίδιοι οι πωλητές.

Επιπλέον, όμως, η πλατφόρμα χρησιμοποιεί και αλγορίθμους για να ελέγξει αν η αγγελία είναι αξιόπιστη.

“Αν κάποιος πουλάει τακτικά 20 iPhone την ημέρα, αυτό είναι για εμάς μια πολύ σαφής ένδειξη ότι δεν πρόκειται για ιδιωτικό πωλητή”.

Ωστόσο, η διοίκηση της Ebay δεν μπορεί να είναι ικανοποιημένη με τη συνολική επιχειρηματική εξέλιξη.

Πριν από μία εβδομάδα, η εμπορική πλατφόρμα ανακοίνωσε αδύναμα στοιχεία για το περασμένο χριστουγεννιάτικο τρίμηνο.

Τα έσοδα μειώθηκαν κατά τέσσερα τοις εκατό σε σχέση με πέρυσι, στα 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια (2,4 δισεκατομμύρια ευρώ).

Τα προσαρμοσμένα κέρδη από συνεχιζόμενες δραστηριότητες μειώθηκαν κατά δέκα τοις εκατό στα 581 εκατομμύρια δολάρια.

Πολύ πίσω από την Amazon

Μακροπρόθεσμα, ο ισολογισμός είναι ακόμη πιο απογοητευτικός.

Τα τελευταία 25 χρόνια, η Ebay έχει μείνει πολύ πίσω από τη μεγαλύτερη διαδικτυακή εταιρεία λιανικής πώλησης Amazon, με την οποία βρισκόταν σε αγώνα δρόμου στήθος με στήθος τα πρώτα χρόνια της έκρηξης της dot-com.

Για πολλά χρόνια, η Amazon παραιτήθηκε από τα κέρδη προκειμένου να χρηματοδοτήσει την ταχεία ανάπτυξη.

Στην Ebay, από την άλλη πλευρά, οι επενδυτές ήθελαν να εξαργυρώσουν νωρίτερα σε βάρος της ανάπτυξης.

Έτσι, η Ebay αναγκάστηκε να αποχωριστεί και πάλι την PayPal το 2015, πολύ πριν η υπηρεσία πληρωμών αποκτήσει ευρεία αποδοχή.

Η Amazon μπόρεσε να δημιουργήσει έναν σταθερό δεύτερο πυλώνα με την επιχείρηση cloud AWS, ενώ η Ebay παρέδωσε τμήματα όπως η υπηρεσία τηλεδιάσκεψης Skype στη Microsoft πολύ νωρίς το 2011.

Το καλοκαίρι του 2020, η Ebay εξαργύρωσε την πώληση του τμήματος αγγελιών της, το οποίο στη Γερμανία περιλαμβάνει τις πύλες eBay Kleinanzeigen και Mobile.de.

Αν και η Ebay και η πύλη Ebay Kleinanzeigen, που τώρα λειτουργεί από τη νορβηγική διαδικτυακή αγορά Adevinta, δεν έχουν έρθει μέχρι στιγμής σχεδόν καθόλου σε σύγκρουση μεταξύ τους, αυτό θα μπορούσε τώρα να αλλάξει γρήγορα με την πρωτοβουλία της Ebay για την παροχή δωρεάν υπηρεσιών.

Το “Kleinanzeigen.de” ως δικό του εμπορικό σήμα

Για τους καταναλωτές, όλα αυτά εξακολουθούν να είναι προς το παρόν μάλλον συγκεχυμένα.

Η εμπορική πλατφόρμα Ebay και η πύλη ευκαιριών Ebay Kleinanzeigen συγχέονται συνεχώς μεταξύ τους.

Ωστόσο, αυτό θα αλλάξει μέσα στο επόμενο έτος.

Μέχρι το 2024, το Ebay Kleinanzeigen θα εγκαταλείψει το τμήμα Ebay του ονόματός του και θα εμφανίζεται με την επωνυμία “Kleinanzeigen.de”.

Όποιος πληκτρολογήσει τη νέα διεύθυνση στο πρόγραμμα περιήγησής του, δεν θα λαμβάνει πλέον μήνυμα σφάλματος, αλλά θα ανακατευθύνεται στον ιστότοπο www.ebay-kleinanzeigen.de.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.