Η Amazon επιτρέπεται να ελέγχει συνεχώς τους υπαλλήλους

Σε ποιο βαθμό μπορούν να παρακολουθούνται οι εργαζόμενοι σε ένα κέντρο εφοδιαστικής στην Κάτω Σαξονία. Το διοικητικό δικαστήριο του Ανόβερου αποφάνθηκε επί του ζητήματος αυτού.

Το Διοικητικό Δικαστήριο του Ανόβερου επέτρεψε το σύστημα μόνιμης συλλογής δεδομένων των δραστηριοτήτων των εργαζομένων της Amazon Logistik Winsen GmbH σε μια υπόθεση ελέγχου προστασίας δεδομένων.

“Αναγνωρίσαμε ότι αυτός ο έλεγχος είναι απαραίτητος”, δήλωσε την Πέμπτη ο προεδρεύων δικαστής Andrea Reccius.

Ο σκοπός, όπως είπε, ήταν να ελεγχθούν οι υλικοτεχνικές διαδικασίες- δεν παρακολουθούνται προσωπικά χαρακτηριστικά.

Μίλησε για ένα δύσκολο έργο εξισορρόπησης: “Θα ευχόμασταν ο νομοθέτης να είχε λάβει ή θα λάβει ακόμη μέτρα”.

Τον Οκτώβριο του 2020, ο επίτροπος προστασίας δεδομένων της χώρας είχε απαγορεύσει τη συνεχή συλλογή δεδομένων των εργαζομένων από το scanner, κατά της οποίας η εταιρεία είχε καταθέσει αγωγή.

Τα μέρη δεν ήταν έτοιμα για μια φιλική λύση. Έχουν προθεσμία ενός μηνός για να ασκήσουν έφεση μετά την παραλαβή της πλήρους απόφασης και το δικαστήριο έκανε δεκτή την έφεση.

Ο επόμενος ανώτερος βαθμός είναι το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο του Lüneburg.

Η Amazon παρακολουθεί επίσης τους υπαλλήλους σε άλλες τοποθεσίες

Στο κέντρο εφοδιαστικής, χρησιμοποιείται ένα σύστημα στο οποίο τα διάφορα στάδια εργασίας καταγράφονται με σαρωτή χειρός.

Με αυτή την “αδιάλειπτη συλλογή και χρήση δεδομένων των εργαζομένων”, η Amazon παρεμβαίνει με “σοβαρό τρόπο στο δικαίωμα πληροφοριακής αυτοδιάθεσης” των εργαζομένων της, διαπίστωσε το 2020 ο επίτροπος προστασίας δεδομένων της Κάτω Σαξονίας.

Αυτό δεν άρεσε στην αμερικανική εταιρεία και άσκησε έφεση κατά της απόφασης. Η Amazon υποστηρίζει ότι πρόκειται για ένα σύστημα διαχείρισης εμπορευμάτων που συνηθίζεται στον κλάδο.

“Κατά την εκτίμησή μας, το υφιστάμενο σύστημα συμμορφώνεται με τη γερμανική νομοθεσία και τους κανονισμούς της ΕΕ”, αναφέρει.

Αυτός ο τύπος παρακολούθησης χρησιμοποιείται και σε άλλες τοποθεσίες.

Η καταγγελία είχε ανασταλτικό αποτέλεσμα, οπότε η καταγραφή συνεχίστηκε, δήλωσε εκπρόσωπος του δικαστηρίου.

Πρόσφατα, οι εργαζόμενοι στο Winsen ανέφεραν επίσης ότι στο κέντρο logistics επικρατούσε “εργασιακό κλίμα φόβου”.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.