Αμβούργο: Η πόλη αυτοανακηρύχθηκε σε hotspot κορονοϊού

Την ανακήρυξη του Αμβούργου σε “hotspot” κορονοϊού και την επαναφορά αυστηρότερων μέτρων περιορισμού αποφάσισε πριν από λίγη ώρα το τοπικό κοινοβούλιο, προειδοποιώντας για τον “κίνδυνο δυναμικής εξάπλωσης των κρουσμάτων”.

Με την απόφαση του Κοινοβουλίου, έπειτα από εισήγηση της κυβέρνησης Σοσιαλδημοκρατών (SPD) και Πρασίνων και με τη στήριξη της Αριστεράς, το Αμβούργο γίνεται το πρώτο κρατίδιο που απορρίπτει την άρση των περιοριστικών μέτρων που αποφασίστηκε από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση και πρόκειται να τεθεί σε εφαρμογή από το ερχόμενο Σάββατο.

Ενδεικτικά, σε αντίθεση με τα γειτονικά Σλέσβιγκ-Χολστάιν και Κάτω Σαξονία, το Αμβούργο θα διατηρήσει έως το τέλος Απριλίου την υποχρέωση για χρήση προστατευτικής μάσκας σε εσωτερικούς χώρους και καταστήματα λιανικής πώλησης.

Στην εισήγησή τους, τo SPD και οι Πράσινοι του Αμβούργου κάνουν λόγο για έναν “εξαιρετικά υψηλό και καθημερινά αυξανόμενο αριθμό νέων κρουσμάτων”, παρά το γεγονός ότι η περιοχή έχει τον δεύτερο χαμηλότερο δείκτη νέων κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους εντός επτά ημερών.

Σύμφωνα με τις αλλαγές στη νομοθεσία περί προστασίας από λοιμώξεις, οι οποίες προωθήθηκαν από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση παρά τις αντιρρήσεις των κρατιδίων, προϋπόθεση για τη διατήρηση των μέτρων κατά της πανδημίας αποτελεί ο “συγκεκριμένος κίνδυνος δυναμικής εξάπλωσης των κρουσμάτων”.

Εκτός από τη διατήρηση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους – συμπεριλαμβανομένων των σχολείων – στο Αμβούργο θα παραμείνει σε ισχύ ο κανόνας 2G+ για πρόσβαση σε κάποιους χώρους και εκδηλώσεις μόνο με όσους έχουν εμβολιαστεί πλήρως και προσκομίζουν επιπλέον αρνητικό τεστ.

Ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας Καρλ Λάουτερμπαχ είχε εκφράσει την αντίθεσή του προς την χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων και ήταν εκείνος ο οποίος επέμεινε να συμπεριληφθεί στις αλλαγές η πρόβλεψη για τον χαρακτηρισμό “hotspot” περιοχών με αυξημένο αριθμό κρουσμάτων.

Υπέρμαχος της μεγαλύτερης ελευθερίας ήταν το Κόμμα των Φιλελευθέρων (FDP), το οποίο και στο Αμβούργο καταψήφισε την πρόταση της κυβέρνησης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.