Ανακαίνιση για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Άουγκσμπουργκ

Το Κρατίδιο της Βαυαρίας πρέπει να εκσυγχρονίσει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Άουγκσμπουργκ, το οποίο ανέλαβε μόλις πριν από τέσσερα χρόνια, με κόστος δισεκατομμυρίων.

Ο υπουργός Επιστημών της Βαυαρίας Markus Blume (CSU) δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Augsburger Allgemeine” ότι τάσσεται υπέρ μιας νέας κατασκευής του νοσοκομειακού συγκροτήματος 40 ετών.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, η ανακαίνιση του παλαιού κτιρίου θα “διαρκούσε πολύ περισσότερο και θα ήταν πολύ πιο δαπανηρή” από ό,τι είχε αρχικά υποτεθεί.

“Σε περίπτωση ανακαίνισης, θα πρέπει να κατασκευάσουμε ένα προσωρινό νοσοκομείο στο μέγεθος ενός περιφερειακού νοσοκομείου”, τόνισε ο υπουργός.

Μια ανακαίνιση κατά τη διάρκεια των τρεχουσών εργασιών είναι πάντα μόνο μια λύση έκτακτης ανάγκης.

Δεν υπάρχει ακόμη συγκεκριμένος σχεδιασμός κόστους, αλλά θα είναι “σε κάθε περίπτωση ένα έργο δισεκατομμυρίων”, δήλωσε ο Blume. Η απόφαση για τον εκσυγχρονισμό θα πρέπει να ληφθεί έως το τέλος του 2023.

Η Βαυαρία είχε αναλάβει επίσημα το μεγάλο δημοτικό νοσοκομείο, το οποίο διαθέτει σήμερα 1.740 κλίνες, μόλις τον Ιανουάριο του 2019.

Οι πολιτικοί από την περιοχή του Άουγκσμπουργκ αγωνίζονταν επί δεκαετίες για την αναβάθμιση του νοσοκομείου σε πανεπιστημιακό νοσοκομείο.

Ταυτόχρονα, η Βαυαρία ίδρυσε μια νέα ιατρική σχολή στο Πανεπιστήμιο του Άουγκσμπουργκ.

Μια ιατρική πανεπιστημιούπολη χτίζεται επί του παρόντος γύρω από το πανεπιστημιακό νοσοκομείο και η Βαυαρία δαπανά ήδη δισεκατομμύρια για την ίδρυση της νέας σχολής με περισσότερους από 100 καθηγητές.

Αργότερα, στο Άουγκσμπουργκ θα προσφερθούν 1.500 θέσεις ιατρικών σπουδών.

Φωτογραφία αρχείου

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.