Σημαντικό! Ανακαλούνται αυτοκίνητα: Κίνδυνος πυρκαγιάς κινητήρα

Λόγω πιθανού κινδύνου πυρκαγιάς στο χώρο του κινητήρα, η VW, η Audi, η Škoda και η Seat ανακαλούν 40.000 οχήματα δημοφιλών μοντέλων σε όλη τη Γερμανία. Τι πρέπει να γνωρίζουν τώρα οι ενδιαφερόμενοι.

Μεταξύ άλλων, επηρεάζονται τα VW Golf, Audi Q3 και Škoda Octavia

Οι ιδιοκτήτες πρέπει να πάνε στο συνεργείο δύο φορές

Η Ομοσπονδιακή Αρχή Μηχανοκίνητων Μεταφορών γνωρίζει μέχρι στιγμής 16 περιπτώσεις ζημιών.

Ο Όμιλος Volkswagen πρέπει να ανακαλέσει περίπου 40.000 οχήματα VW, Audi, Skoda και Seat σε συνεργεία στη Γερμανία.

“Η ανεπαρκής στερέωση του καλύμματος σχεδιασμού του κινητήρα μπορεί να οδηγήσει σε επαφή με καυτά μέρη και στη συνέχεια σε πυρκαγιά”, προειδοποιεί η Ομοσπονδιακή Αρχή Μηχανοκίνητων Μεταφορών (KBA).

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με την KBA, έχουν ήδη σημειωθεί 16 περιπτώσεις ζημιών.

Golf, Octavia και λοιπά: Αυτά τα μοντέλα επηρεάζονται

Η ανάκληση αφορά ιδιοκτήτες VW Golf, Passat, Tiguan, T-Roc και Arteon, Audi Q3 και TT, Cupra Ateca, Formentor και Leon, καθώς και Seat Tarraco των ετών μοντέλου 2020 έως 2022.

Σύμφωνα με την KBA – αν και δεν υπάρχει ακόμη καταχώριση σε βάση δεδομένων – επηρεάζονται επίσης τα Skoda Octavia, Superb και Kodiaq, για τα οποία τα τελευταία αυτοκίνητα με το προαναφερθέν πρόβλημα δεν βγήκαν από τη γραμμή παραγωγής πιθανώς μέχρι τις αρχές Φεβρουαρίου 2022.

Ανάκληση της VW και για υβριδικά οχήματα

26.000 υβριδικά οχήματα του ομίλου VW πρέπει τώρα επίσης να πάνε στο συνεργείο. Επηρεάζονται οι σειρές μοντέλων Golf, Tiguan, Passat ή Arteon από το 2019 έως το 2022.

Μια ελαττωματική ασφάλεια μπαταρίας μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο ηλεκτροπληξίας και πυρκαγιάς σε περίπτωση βραχυκυκλώματος.

Ωστόσο, το πρόβλημα μπορεί να λυθεί στο εργαστήριο. Οι πελάτες ενημερώνονται και καλούνται να προσέλθουν στα εργαστήρια.

Σύμφωνα με την KBA και τη VW, μέχρι στιγμής έχει υπάρξει μία συγκεκριμένη περίπτωση από το περασμένο έτος κατά την οποία εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε ένα Golf.

Ο αριθμός αναφοράς της KBA για την ανάκληση είναι 011696, ο κωδικός του κατασκευαστή για την ανάκληση είναι 93N4.

Για τους πληγέντες έχει δημιουργηθεί η ακόλουθη τηλεφωνική γραμμή: 0800 86 55 79 24 36.

Δύο επισκέψεις σε συνεργεία VW, Audi, Seat ή Škoda

Όποιος διαθέτει ένα από τα προαναφερθέντα οχήματα θα πρέπει να επισκεφθεί το συνεργείο δύο φορές. Μία φορά για την αφαίρεση του παλιού εξαρτήματος. Αυτό διαρκεί μόνο λίγα λεπτά.

Η τοποθέτηση του νέου, πιο σταθερού καλύμματος πραγματοποιείται στη συνέχεια στο πλαίσιο άλλης δράσης σε μεταγενέστερη ημερομηνία.

Από όσο γνωρίζει η ADAC, το ανταλλακτικό δεν είναι ακόμη διαθέσιμο. Και οι δύο επισκέψεις στο συνεργείο είναι δωρεάν για τον πελάτη.

Συμβουλή ADAC: Πώς οι έμπειροι μηχανικοί αυτοκινήτων μπορούν να βοηθήσουν τον εαυτό τους

Η ADAC συνιστά να λάβετε σοβαρά υπόψη την ανάκληση και να επισκεφθείτε το συνεργείο το συντομότερο δυνατό.

Μια μικρή συμβουλή από τους τεχνικούς εμπειρογνώμονες της ADAC για τους έμπειρους μηχανικούς αυτοκινήτων: Η αφαίρεση του καλύμματος κινητήρα, δηλαδή το τράβηγμα προς τα πάνω, είναι σχετικά απλή και γρήγορη.

Έτσι εξαλείφεται ο κίνδυνος πυρκαγιάς, τουλάχιστον προς το παρόν. Ωστόσο, η ADAC εξακολουθεί να σας συμβουλεύει να κλείσετε ένα ραντεβού με έναν συνεργάτη της Volkswagen, όπως προβλέπεται λόγω της ανάκλησης.

Εκεί, οι εργασίες θα εκτελεστούν ή θα ελεγχθούν εκ νέου σωστά.

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το άρθρο για να γνωρίζουν οι συνάνθρωποι μας.

Πληροφορίες: ADAC

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.