Ανακάλυψη: Είναι ένα αρχαίο ρωμαϊκό ερωτικό παιχνίδι;

Ένα κομμάτι ρωμαϊκού ξύλου ηλικίας δύο χιλιάδων ετών μπορεί να είχε διαφορετική λειτουργία από ό,τι νομίζαμε: Οι επιστήμονες εξέτασαν το αντικείμενο από πιο κοντά – και υποψιάζονται ότι μπορεί να είναι δονητής.

Στην Αγγλία, οι αρχαιολόγοι επανεκτίμησαν ένα ξύλινο αντικείμενο ηλικίας δύο χιλιάδων ετών: Τώρα υπάρχει η υποψία ότι το μήκους 16 εκατοστών κομμάτι ξύλου ήταν ένα ρωμαϊκό σεξουαλικό παιχνίδι, δηλαδή ένας δονητής.

Αυτό θα το καθιστούσε το μοναδικό γνωστό δονητή ρωμαϊκού τύπου μέχρι σήμερα. Αυτό αναφέρουν διάφορα βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Το κομμάτι ξύλου ανασκάφηκε το 1992 σε μια πρώην ρωμαϊκή οχύρωση στο Northumberland στη βορειοανατολική Αγγλία – κοντά στο τείχος του Αδριανού.

Εκείνη την εποχή, ωστόσο, οι ερευνητές εξακολουθούσαν να υποθέτουν ότι επρόκειτο για εργαλείο γέμισης υφασμάτων.

“Οφείλω να ομολογήσω”, λέει ο αρχαιολόγος Ρομπ Κόλινς του Πανεπιστημίου του Νιούκαστλ στον βρετανικό Guardian, “ένα μέρος μου πιστεύει ότι πρόκειται προφανώς για πέος”.

Ο ίδιος δήλωσε ότι δεν γνωρίζει ποιος καταχώρησε αρχικά το εύρημα στον κατάλογο. “Ίσως ήταν κάποιος που δεν ένιωθε άνετα με αυτό ή που πίστευε ότι οι Ρωμαίοι δεν θα έκαναν κάτι τέτοιο”.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.