Ανάκληση μαρμελάδας Γερμανία: Κίνδυνος από θραύσματα γυαλιού

Ακόμη και το νέο έτος, ο αριθμός των ανακλήσεων προϊόντων δεν μειώνεται. Η ανακάλυψη ενός πελάτη μπορεί πλέον να έχει συνέπειες ακόμη και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Επειδή ανακάλυψε θραύσματα γυαλιού στη μαρμελάδα, ένας Δανός κατασκευαστής ανακαλεί τώρα το προϊόν του. Αλλά το προϊόν της μάρκας “Den Gamle Fabrik” δεν πωλείται μόνο στη Γερμανία, αλλά και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Σύμφωνα με τον παρασκευαστή Orkla Foods Danmark, μέχρι στιγμής μόνο η ποικιλία “Fruchtaufstrich Orange” σε βάζο των 600 γραμμαρίων με ημερομηνία λήξης 21.02.2023 επηρεάζεται από την ανάκληση.

Σύμφωνα με την Orkla Foods, οι πελάτες που έχουν αγοράσει αυτό το προϊόν θα πρέπει να το επιστρέψουν και σε καμία περίπτωση να μην το καταναλώσουν.

Η κατανάλωση θραυσμάτων γυαλιού μπορεί να προκαλέσει σοβαρούς τραυματισμούς στο στόμα και το λαιμό, καθώς και εσωτερικούς τραυματισμούς ή αιμορραγία.

Όπως ενημερώνει η Orkla Foods σε δελτίο Τύπου, το προϊόν θα αποσυρθεί προς το παρόν από την αγορά: Ωστόσο, μέχρι στιγμής μόνο ένας πελάτης έχει βρει θραύσματα γυαλιού στο προϊόν. “Ούτε την ημέρα της παραγωγής, ούτε τις προηγούμενες ημέρες δεν παρατηρήθηκαν θραύσματα γυαλιού στην παραγωγή μας.

Αν και η πιθανότητα τα γυάλινα θραύσματα που βρέθηκαν να προέρχονται από την παραγωγή μας είναι σχεδόν ανύπαρκτη, αποφασίσαμε να ανακαλέσουμε το Den Gamle Fabrik Orange Fruit Spread 600g με τον αριθμό της επηρεαζόμενης παρτίδας ως προληπτικό μέτρο”, γράφει η εταιρεία.

Η εταιρεία έχει επίσης ξεκινήσει εξωτερικές έρευνες για να διευκρινίσει αν τα γυάλινα κομμάτια προέρχονται από το προϊόν, προσθέτει. Οι πωλητές έχουν επίσης ήδη αποσύρει τα φρούτα από τα ράφια. Το προϊόν ήταν διαθέσιμο στο Rewe, μεταξύ άλλων.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.