Ανάκληση σνακ στη Γερμανία λόγω κινδύνου δηλητηρίασης

Αρκετά προϊόντα αμυγδάλου υπόκεινται σήμερα σε ανάκληση. Μεταξύ άλλων, η αλυσίδα dm προσέφερε τα προϊόντα. Η εταιρεία Alnatura και η αλυσίδα dm δημοσίευσαν αντίστοιχη ανακοίνωση για τα ακόλουθα προϊόντα:

  • “Alnatura Mandeln”, 200 γραμμάρια, ημερομηνία λήξης: 29.11.2022.
  • “Alnatura Mandeln gemahlen”, 150 γραμμάρια, ημερομηνία λήξης: 10.08.2022.
  • “Alnatura Nuss-Mix geröstet”, 150 γραμμάρια, ημερομηνίες λήξης: 02.09.2022 και 07.09.2022.
  • “dmBio Mandeln”, 200 γραμμάρια.

Σύμφωνα με την εταιρεία, τα προϊόντα της Alnatura πωλήθηκαν σε όλα τα ομόσπονδα κρατίδια εκτός από τη Βρέμη. Τα ακόλουθα προϊόντα του κατασκευαστή Dennree επηρεάζονται επίσης από παρόμοια ανάκληση:

  • “Mandelkerne gemahlen geröstet”, 200 γραμμάρια, ημερομηνίες λήξης: 08.08.2022, 25.08.2022 και 02.09.2022.
  • “Europäische Mandelkerne”, 250 γραμμάρια, ημερομηνία λήξης: 27.08.2022
  • “Europäische Mandelkerne”, 500 γραμμάρια, ημερομηνία λήξης: 27.08.2022

Τα προϊόντα πωλούνταν στο “Denns BioMarkt” καθώς και σε επιλεγμένα καταστήματα διατροφής.

Ανάκληση αμυγδάλων: Συστατικό θα μπορούσε να οδηγήσει σε συμπτώματα δηλητηρίασης

Ο λόγος της ανάκλησης είναι η πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε προυσικό οξύ. Επηρεάζονται μόνο οι παρτίδες αμυγδάλων Alnatura που αναφέρονται παραπάνω. Το ίδιο ισχύει και για τα αμύγδαλα του dm. Η αλυσίδα δήλωσε ότι οι συσκευασίες μπορεί να περιέχουν πικραμύγδαλα.

“Σε αντίθεση με τα γλυκά αμύγδαλα, τα πικρά αμύγδαλα έχουν μια δυσάρεστη, σαφώς αντιληπτή πικρή γεύση”, ενημέρωσε η Alnatura. Οι πελάτες θα πρέπει να σταματήσουν να τρώνε τα αμύγδαλα και να τα επιστρέψουν σε ένα από τα καταστήματα.

Όταν τρώτε πικραμύγδαλα, απελευθερώνεται προυσικό οξύ κατά την πέψη. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε πονοκεφάλους, γαστρεντερικά ενοχλήματα και άλλα συμπτώματα δηλητηρίασης, τα οποία εμφανίζονται αμέσως μετά την κατανάλωση.

Τα προϊόντα αποσύρθηκαν από την πώληση. Οι πελάτες που τα έχουν αγοράσει θα πάρουν πίσω τα χρήματά τους.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.