Ανακοίνωση Δ.Σ. ΣΕΕΒ-Β για τους Έλληνες και Ούγγρους εκπαιδευτικούς

Ανακοίνωση Αλληλεγγύης του ΔΣ Συλλόγου Ελλήνων Επιστημόνων Βερολίνου-Βρανδεμβούργου στους Έλληνες και Ούγγρους εκπαιδευτικούς και στις κινητοποιήσεις τους

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Ελλήνων Επιστημόνων Βερολίνου Βρανδεμβούργου εκφράζει την αλληλεγγύη του στον Πολιτιστικό Σύλλογο Ελλήνων Ουγγαρίας, τους Έλληνες και Ούγγρους εκπαιδευτικούς που οργανώνουν και συμμετέχουν σε κινητοποιήσεις το τελευταίο διάστημα σε όλη την Ουγγαρία για καλύτερους μισθούς και καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Οι Έλληνες και Ούγγροι εκπαιδευτικοί με την συμμετοχή τους προασπίζονται το δικαίωμά τους στην απεργία, ιδιαίτερα μετά τις πρόσφατες απολύσεις εκπαιδευτικών και τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού σε όλη τη χώρα.

Μια κοινωνική πλειοψηφία, η μαθητική, η ακαδημαϊκή κοινότητα και οι γονείς στηρίζουν έμπρακτα τον αγώνα των εκπαιδευτικών.

Συμμεριζόμαστε την καταγγελία του Πολιτιστικού Συλλόγου Ελλήνων Ουγγαρίας ότι οι Έλληνες εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις αυτές γίνονται στόχος τρομοκράτησης.

Κρατικοί και κοινοβουλευτικοί παράγοντες απείλησαν τους εκπαιδευτικούς γιατί άσκησαν τα αναφαίρετα δημοκρατικά τους δικαιώματα και συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις.

Απείλησαν επίσης και το σύνολο των Ελλήνων της Ουγγαρίας που συμμετείχαν στις διαδηλώσεις κάτω από το πανό του Συλλόγου, ισχυριζόμενοι σε δημοσιεύματα στον ελληνικό Τύπο, ότι η συμμετοχή των Ελλήνων στις κινητοποιήσεις κάνει κακό στη χώρα αλλά και στην ελληνική κοινότητά που υπάρχει εκεί.

Όπως και στην Ουγγαρία έτσι και στη Γερμανία υπάρχουν οξυμένα και άλυτα προβλήματα, ιδιαίτερα στην ελληνόγλωσση εκπαίδευση των παιδιών μας και ξέρουμε τι σημαίνει να αντιμετωπίζεται γενικότερα η Παιδεία από τις κυβερνήσεις ως κόστος και να υποβαθμίζεται διαρκώς.

Εμείς, ως Σύλλογος Ελλήνων Επιστημόνων Βερολίνου Βρανδεμβούργου και ως μετανάστες που αρκετοί από εμάς έχουμε παιδιά και θέλουμε να έχουν σύγχρονες συνθήκες εκπαίδευσης στις χώρες που ζούμε. να μαθαίνουν την ελληνική γλώσσα και τον πολιτισμό, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον δίκαιο αγώνα των εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων στην Ουγγαρία και στηρίζουμε τους Έλληνες εκπαιδευτικούς των ελληνικών σχολείων που συμπαραστέκονται στους Ούγγρους συναδέλφους τους.

Ταυτόχρονα, καταδικάζουμε τον εκφοβισμό και τις απειλές ιδιαίτερα προς τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ελλήνων στην Ουγγαρία και στεκόμαστε δίπλα στο πλευρό όλων αυτών που διεκδικούν καλύτερες συνθήκες εργασίας και ζωής και μάθησης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Ελλήνων Επιστημόνων Βερολίνου-Βρανδεμβούργου

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.