Ανακοίνωση Söder: Τέλος στις μάσκες FFP2 στη Βαυαρία!

Τέλος στις μάσκες FFP2 στη Βαυαρία

Ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Markus Söder ανακοίνωσε έναν νέο κανονισμό για την ερχόμενη εβδομάδα, ανεξαρτήτως κρουσμάτων.

Επιπλέον, η υποχρέωση χρήσης μάσκας FFP2 θα καταργηθεί στη Βαυαρία. “Θα δρομολογήσουμε έναν απλούστερο και πιο κατανοητό κανονισμό”, δήλωσε ο ηγέτης του CSU στο Μόναχο την Πέμπτη.

Τόνισε ότι η βάση θα παραμείνει η αρχή 3G που ισχύει από αυτή την εβδομάδα, με ελευθερίες για τα εμβολιασμένους, αναρρώσαντες και άτομα που έχουν υποβληθεί σε τεστ.

Επιπλέον, θα υπάρχουν επίπεδα προειδοποίησης που θα λαμβάνουν υπόψη την κατάσταση στα νοσοκομεία. Ανάλογα με την πληρότητα των κλινών – συμπεριλαμβανομένων των κλινών εντατικής θεραπείας – θα υπάρχει ένα κίτρινο και ένα κόκκινο επίπεδο προειδοποίησης, το οποίο θα καθορίζει αυστηρότερα μέτρα.

Ο Söder τόνισε ότι δεν θα πρέπει να υπάρξουν άλλα lockdown όπως στα τρία πρώτα κύματα της πανδημίας. Αυτό δεν θα είναι πλέον δυνατό όταν πρόκειται για εμβολιασμένους και αναρρώσαντες.

Επιπλέον, δήλωσε ο Söder, η υποχρέωση χρήσης μάσκας FFP2 θα καταργηθεί στη Βαυαρία και στο μέλλον οι ιατρικές μάσκες θα αντιμετωπίζονται ισότιμα.

Το επόμενο υπουργικό συμβούλιο στη Βαυαρία θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη. Ο Söder τόνισε ότι οι λεπτομέρειες θα επεξεργαστούν τις επόμενες ημέρες και στη συνέχεια θα συζητηθούν στο υπουργικό συμβούλιο.

Δείτε επίσης

Βαυαρία: Αυστηρότεροι κανονισμοί από σήμερα (26.08)

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.