Σχεδιάζεται ανακούφιση για νοικοκυριά με πετρέλαιο και πέλλετ

Λόγω των υψηλών τιμών της ενέργειας, τα ιδιωτικά νοικοκυριά που θερμαίνονται με πετρέλαιο, συσσωματώματα ξύλου ή υγρό αέριο πρέπει τώρα επίσης να υποστηριχθούν.

Αυτό έχει συμφωνηθεί από την κυβέρνηση συνασπισμού. Η Bundestag αναμένεται να αποφασίσει αυτή την εβδομάδα.

  • Τα νοικοκυριά που χρησιμοποιούν πετρέλαιο θέρμανσης ή πέλλετ θα λάβουν έως και 2.000 ευρώ.
  • Οι θιγόμενοι πρέπει να αποδείξουν την αύξηση των δαπανών
  • Η Bundestag θα αποφασίσει την Πέμπτη

Οι αρχηγοί των κομμάτων SPD, Πράσινοι και FDP στην Μπούντεσταγκ συμφώνησαν σε ελαφρύνσεις για τα ιδιωτικά νοικοκυριά όσον αφορά το πετρέλαιο θέρμανσης, τη θέρμανση με πέλλετ και το υγρό αέριο.

Σύμφωνα με ένα έγγραφο-κλειδί, πρέπει να καταβληθούν έως και 2.000 ευρώ ανά νοικοκυριό.

Οι θιγόμενοι πρέπει να αποδείξουν την αύξηση των δαπανών

Το σύστημα θα εφαρμοστεί αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου 2022 έως την 1η Δεκεμβρίου 2022. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η ενίσχυση πρέπει να ζητηθεί.

Για το σκοπό αυτό, πρέπει να υποβληθεί ο λογαριασμός εξόδων θέρμανσης. Εάν η αύξηση των δαπανών είναι μικρότερη από 100 ευρώ σε σχέση με το προηγούμενο έτος, δεν θα υπάρξουν επιδοτήσεις.

Στην περίπτωση πολυκατοικιών, ο ιδιοκτήτης θα πρέπει να δηλώσει ότι θα μεταβιβάσει την ενίσχυση στους ενοικιαστές.

Η συγκεκριμένη αίτηση και η διεκπεραίωση της πληρωμής οργανώνονται από τα ομόσπονδα κρατίδια. Το συνολικό κόστος εκτιμάται σε 1,8 δισεκατομμύρια ευρώ.

Τα χρήματα θα προέλθουν από το ταμείο κρίσης. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει δεσμεύσει 200 δισεκατομμύρια ευρώ σε αυτό το ταμείο για να μετριάσει τις συνέπειες της ενεργειακής κρίσης.

Η Bundestag θα αποφασίσει την Πέμπτη

Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του SPD, Matthias Miersch, δήλωσε: “Είμαι πολύ χαρούμενος που βρήκαμε τώρα λύσεις στην κοινοβουλευτική διαδικασία για τα νοικοκυριά που δεν θερμαίνονται με φυσικό αέριο ή τηλεθέρμανση”.

Υπήρξαν επανειλημμένες εκκλήσεις για να μην μείνουν τα ιδιωτικά νοικοκυριά με συστήματα θέρμανσης με πετρέλαιο ή πέλλετ με άδεια χέρια.

Αυτό θα επηρέαζε κυρίως τους ανθρώπους που ζούνε στην ύπαιθρο.

Για τους πελάτες φυσικού αερίου και τηλεθέρμανσης, το κράτος αναλαμβάνει μια μηνιαία έκπτωση τον Δεκέμβριο. Το επόμενο έτος θα τεθούν επίσης σε ισχύ φρένα στις τιμές του φυσικού αερίου και της ηλεκτρικής ενέργειας.

Το αντίστοιχο νομοσχέδιο, το οποίο περιλαμβάνει τη συμφωνηθείσα πλέον ρήτρα περί δυσχερειών, πρόκειται να ψηφιστεί από τη Bundestag την Πέμπτη.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.