Οι αναποδογυρισμένοι κώνοι έχουν νόημα στη Γερμανία

Νικόλαος Σκριτλής

Updated on:

Γερμανία: Αυτοκινητόδρομος κλειστός: Μεγάλη πυρκαγιά - βρέχει καυτά μέρη

Ίσως το έχετε ξαναδεί αυτό: Σε μια διακλάδωση του δρόμου υπάρχει κάτι που φαίνεται να είναι ένας κώνος κυκλοφορίας που έχει πέσει. Η πυροσβεστική ζητά τώρα επειγόντως: Τα “καπελάκια” χρησιμεύουν ως πινακίδες κατά την κατάσβεση πυρκαγιών

Μπορεί επίσης να έχετε δει έναν κώνο κυκλοφορίας σε μια διακλάδωση του δρόμου που φαίνεται να έχει ανατραπεί.

Σηματοδότες για την πυροσβεστική υπηρεσία της Γερμανίας

Αυτό θα μπορούσε κάλλιστα να ισχύει, καθώς τέτοιοι “μικροί κώνοι” βρίσκονται σήμερα σε διάφορες διακλαδώσεις δρόμων ή στις άκρες δασών σε όλη τη Γερμανία – και: δεν έχουν πέσει, αλλά έχουν τοποθετηθεί εκεί από την πυροσβεστική ως πινακίδες.

Επείγον αίτημα: Αφήστε τους εκεί!

Ως εκ τούτου, οι πυροσβεστικές δυνάμεις ζητούν αυτή τη στιγμή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να μην τοποθετήσουν τους κώνους προειδοποίησης που βρίσκονται ή ακόμη και να τους πάρουν μαζί τους, αλλά να τους αφήσουν ανέγγιχτους, καθώς δείχνουν στην πυροσβεστική την πορεία προς την εστία της πυρκαγιάς ως βέλος κατεύθυνσης.

Ειδικά τώρα, που οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν τα χέρια τους γεμάτα με την καταπολέμηση των δασικών πυρκαγιών και των πυρκαγιών στα χωράφια λόγω της ξηρασίας και του ζεστού καιρού, οι αυτοσχέδιες πινακίδες είναι πολύ σημαντικές για την πυροσβεστική.

Καθοδήγηση για τους επόμενους πυροσβέστες

“Τοποθετούμε πάντα αυτούς τους κώνους σε ανοικτές περιοχές ή στο δάσος – όπου δεν υπάρχουν ονομαστικοί δρόμοι ή μονοπάτια – όταν πρέπει να βρούμε το δρόμο μας προς τον τόπο ενός συμβάντος”, εξηγεί ο Jürgen Weiß από την Ένωση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Βαυαρίας.

“Συνήθως οδηγούμε μπροστά με ένα μικρότερο όχημα, αναγνωρίζουμε τον τόπο του συμβάντος στο δάσος – και για να επισημάνουμε τη θέση για τους επόμενους πυροσβέστες, τοποθετούμε τον κώνο κυκλοφορίας στο έδαφος σε μια διακλάδωση του δρόμου – με τη στενή πλευρά να δείχνει προς την κατεύθυνση που πρέπει να στρίψετε”.

Η παρόρμηση να τοποθετηθεί ο “αναποδογυρισμένος” κώνος ή ακόμη και να τον πάρουμε μαζί μας ως ένα εγκαταλελειμμένο αντικείμενο θα πρέπει επομένως να αντισταθούμε- οι κώνοι εξυπηρετούν τις δυνάμεις έκτακτης ανάγκης ως απλές αλλά αποτελεσματικές πινακίδες σήμανσης και τοποθετήθηκαν σκόπιμα.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.