Ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι: Τέλος η καταβολή μισθού σε καραντίνα

Κανένα δικαίωμα συνέχισης καταβολής μισθού για τους μη εμβολιασμένους εργαζόμενους σε καραντίνα: Από σήμερα ισχύει αυτό που ανακοίνωσε και η Βαυαρία στα μέσα Σεπτεμβρίου και το οποίο προκάλεσε σημαντικές αντιδράσεις.

Για τους εργαζόμενους και τους εργοδότες, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη – αλλά όχι για τους δημόσιους υπαλλήλους.

Υπάρχουν αρκετές προσφορές εμβολιασμού στην Βαυαρία, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας. Έτσι, όλοι είχαν την ευκαιρία να προστατευτούν από τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Εκτός αν, για παράδειγμα, δεν τους επιτρεπόταν να εμβολιαστούν για ιατρικούς λόγους. Αλλά ο εργαζόμενος πρέπει να το αποδείξει αυτό.

Εάν δεν μπορεί ή δεν θέλει να επωφεληθεί από την προσφορά εμβολιασμού, τότε το κρατίδιο της Βαυαρίας θα ακυρώσει την συνέχιση καταβολής του μισθού του σε περίπτωση καραντίνας που έχει διαταχθεί από το κράτος.

Το Υπουργείο Υγείας παραπέμπει σε μια παράγραφο του νόμου περί προστασίας από τις λοιμώξεις (Infektionsschutzgesetz), η οποία αναφέρει ότι ο εργαζόμενος θα μπορούσε να είχε αποφύγει την καραντίνα, εάν είχε εμβολιαστεί.

Οι εργοδότες δεν χρειάζεται πλέον να πληρώνουν

Μέχρι τώρα, οι εργοδότες πλήρωναν σε τέτοιες περιπτώσεις. Συνέχιζαν να καταβάλουν το μισθό και στη συνέχεια τον εισέπρατταν πίσω από το κράτος. Από σήμερα, αυτό δεν ισχύει πλέον.

Σύμφωνα με τους δικηγόρους, ο εργοδότης δεν είναι υποχρεωμένος να συνεχίσει να πληρώνει. Άλλωστε, ο εργαζόμενος οφείλει την απόδοση της εργασίας, αν βρίσκεται σε καραντίνα ως άτομο επαφής και δεν μπορεί να εργαστεί μέσω τηλεργασίας.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν ειδικό καθεστώς

Μια ομάδα ανθρώπων εξαιρείται από αυτό: οι δημόσιοι υπάλληλοι. Δεν λαμβάνουν μισθό, αλλά μια ειδική πληρωμή που εγγυάται το σύνταγμα της χώρας.

Αυτός, σύμφωνα με το αρμόδιο Υπουργείο Οικονομικών, μπορεί να ακυρωθεί μόνο εάν ο ενδιαφερόμενος παραβιάσει τα καθήκοντά του.

Στη Γερμανία, ωστόσο, δεν υφίσταται υποχρεωτικός εμβολιασμός.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.