Αυστηρότεροι κανόνες για τους ανεμβολίαστους στη Βάδη-Βυρτεμβέργη

Λόγω του υψηλού ποσοστού νοσηλείας, η Βάδη-Βυρτεμβέργη κήρυξε επίπεδο προειδοποίησης. Οι συνέπειες επηρεάζουν κυρίως τους ανεμβολίαστους: το τεστ PCR είναι πλέον υποχρεωτικό γι’ αυτούς σε πολλούς τομείς της καθημερινής ζωής, αλλά και οι περιορισμοί επαφής.

Λόγω της τεταμένης κατάστασης της πανδημίας, η Βάδη-Βυρτεμβέργη κήρυξε επίπεδο προειδοποίησης σύμφωνα με το διάταγμα κορωνοϊού. Ως εκ τούτου, από σήμερα ισχύουν αυστηρότεροι κανόνες για τους ανθρώπους που δεν έχουν ανοσία (εμβολιασμένοι ή αναρρωμένοι).

Όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί ή δεν έχουν αναρρώσει, πρέπει τώρα να προσκομίζουν τεστ PCR για πολλές δραστηριότητες αναψυχής – ειδικά σε κλειστούς χώρους.

Αυτό ισχύει για εκδηλώσεις, επισκέψεις σε εστιατόρια, κινηματογράφους και μουσεία, καθώς και για αθλήματα σε κλειστούς χώρους. Το τεστ PCR δεν πρέπει να είναι παλαιότερο από 48 ώρες.

Τα παιδιά και οι έφηβοι έως και 17 ετών και τα άτομα που δεν μπορούν να εμβολιαστούν για ιατρικούς λόγους εξαιρούνται από την υποχρέωση τεστ PCR. Σύμφωνα με το διάταγμα, αυτό περιλαμβάνει επίσης τις έγκυες γυναίκες και τις μητέρες που θηλάζουν.

Για τις διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία, εξακολουθεί να ισχύει ο κανόνας 3G, σύμφωνα με τον οποίο τα αρνητικά τεστ πρέπει να ανανεώνονται κάθε τρεις ημέρες. Το τεστ PCR δεν είναι υποχρεωτικό.

Στα κλαμπ, ωστόσο, επιτρέπονται μόνο εμβολιασμένα ή αναρρωμένα άτομα (κανόνας 2G), καθώς ο κίνδυνος μόλυνσης θεωρείται ιδιαίτερα υψηλός εδώ.

Περιορισμοί επαφής για ανεμβολίαστα άτομα

Η Βάδη-Βυρτεμβέργη επανέφερε επίσης τους περιορισμούς επαφής, αλλά μόνο για τους ανεμβολίαστους. Οι συναντήσεις τους, για παράδειγμα, περιορίζονται πλέον σε ένα νοικοκυριό και άλλα πέντε άτομα.

Επίπεδο προειδοποίησης: οι μονάδες εντατικής θεραπείας γεμίζουν

Ο λόγος για τους αυστηρότερους κανόνες είναι η αύξηση του αριθμού των ασθενών με κορωνοϊό στις ΜΕΘ. Η Βάδη-Βυρτεμβέργη χρησιμοποιεί ένα σύστημα προειδοποίησης τριών επιπέδων συναγερμού.

Την Τρίτη, περισσότεροι από 250 ασθενείς με Covid 19 νοσηλεύτηκαν στις μονάδες εντατικής θεραπείας της Βάδης-Βυρτεμβέργης για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα. Ως εκ τούτου, κηρύχθηκε το επίπεδο συναγερμού.

Θα ακολουθήσουν και άλλα ομόσπονδα κράτη το παράδειγμά τους

Εκτός από τη Βάδη-Βυρτεμβέργη, και άλλα ομόσπονδα κρατίδια εξετάζουν την αυστηροποίηση των μέτρων τους.

Η Σαξονία θέλει να εισαγάγει τον κανόνα 2G (πρόσβαση μόνο για εμβολιασμένους ή αναρρωμένους) σε εστιατόρια και εκδηλώσεις σε κλειστούς χώρους, για παράδειγμα.

Αυτό προβλέπεται στα βασικά σημεία που συζητήθηκαν από το υπουργικό συμβούλιο την Τρίτη. Μετά από μια σύντομη φάση ακρόασης, το υπουργικό συμβούλιο της Σαξονίας θα λάβει οριστική απόφαση την Παρασκευή.

Στη Βαυαρία, το υπουργικό συμβούλιο ασχολείται σήμερα με την κατάσταση της πανδημίας και τυχόν αυστηροποίηση των μέτρων.

Κατά την προεργασία, ο πρωθυπουργός Markus Söder είχε προτείνει να επιτραπεί η πρόσβαση σε δημόσιες εκδηλώσεις στα hotspots μόνο σε εμβολιασμένα και αναρρωμένα άτομα (2G).

Ωστόσο, οι δήμοι που πλήττονται ιδιαίτερα από την κυβέρνηση τον είχαν ήδη προλάβει. Ο νοσοκομειακός φωτεινός σηματοδότης, ο οποίος μέχρι σήμερα ήταν διαθέσιμος μόνο σε εθνικό επίπεδο ως δείκτης για τη χρήση των νοσοκομείων, πρόκειται να περιφερειοποιηθεί.

Επιπλέον, θα μπορούσε να επανέλθει η υποχρεωτική χρήση μάσκας στα σχολεία.

BR | Κεντρική φωτογραφία αρχείου

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

Έρχονται νέα μέτρα κατά του Κορονοϊού στη Βαυαρία

Αναμένεται χιονόπτωση στο Allgäu της Βαυαρίας

9 πράγματα που μπορείτε να κάνετε στο βροχερό Μόναχο

Τι μέτρα ισχύουν από 06.11 σε Μόναχο και Βαυαρία

Γερμανία: Ομοσπονδιακό Ίδρυμα για την Μητέρα και το Παιδί

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.