Άνοιξε το πρώτο σούπερ μάρκετ χωρίς ταμείο στη Βαυαρία

Η Rewe ανοίγει το πρώτο πλήρως αυτόνομο κατάστημα Pick&Go στο Μόναχο, αλλά υπάρχει ακόμα προσωπικό. Πώς γίνονται τα ψώνια στο σούπερ μάρκετ χωρίς ταμείο…

Η Rewe άνοιξε το πρώτο της σούπερ μάρκετ χωρίς ταμείο στο Μόναχο. Στο υποκατάστημα στην Karlstraße, οι πελάτες μπορούν να εγγραφούν μέσω εφαρμογής smartphone, να πάρουν τα αντίστοιχα προϊόντα από τα ράφια και απλά να φύγουν, ανακοίνωσε ο όμιλος λιανικής την Τετάρτη.

Η αγορά παρακολουθείται από κάμερες και αισθητήρες και ο λογαριασμός αποστέλλεται στο κινητό τηλέφωνο αμέσως μετά.

Η Rewe ανοίγει σούπερ μάρκετ χωρίς ταμείο στο Μόναχο – Πρώτο πλήρως αυτόνομο κατάστημα Pick&Go

Το υποκατάστημα Rewe στο Μόναχο είναι το πρώτο πλήρως αυτόνομο σούπερ μάρκετ της εταιρείας.

Η τεχνολογία είχε δοκιμαστεί προηγουμένως σε δύο υβριδικά καταστήματα στο Βερολίνο και την Κολωνία παράλληλα με το κλασικό ταμείο. Το κατάστημα του Μονάχου βρίσκεται επίσης ακόμη σε δοκιμαστική φάση.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η ιδέα δεν εξοικονομεί προσωπικό, μεταξύ άλλων επειδή η διαδικασία check-in είναι πιο χρονοβόρα.

Επί του παρόντος, αρκετοί λιανοπωλητές δοκιμάζουν παρόμοιες ιδέες, σύμφωνα με τον Frank Horst από το ινστιτούτο ερευνών λιανικής πώλησης EHI με έδρα την Κολωνία.

Τα περισσότερα από αυτά είναι μικρά καταστήματα. Αυτό ισχύει και για το αυτόνομο Rewe στο Μόναχο, με χώρο πωλήσεων μόλις κάτω από 300 τετραγωνικά μέτρα.

Σε τελική ανάλυση, θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε πώς αυτές οι έννοιες θα γίνουν αποδεκτές από τους πελάτες, λέει ο Horst.

Ο Aiwanger ως ο πρώτος πελάτης στο κατάστημα Rewe στην Karlstraße στο Μόναχο

Ο πρώτος πελάτης στο Μόναχο την Τετάρτη ήταν ο Βαυαρός υπουργός Οικονομικών, Hubert Aiwanger (Ελεύθεροι Ψηφοφόροι).

Δήλωσε ικανοποιημένος που η Rewe επέλεξε το Μόναχο ως τόπο διεξαγωγής. “Αν η ιδέα αυτή πιάσει τόπο, οι ουρές στα ταμεία θα μπορούσαν σύντομα να ανήκουν στο παρελθόν!”

Φωτογραφία αρχείου

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.