Άνοιξε συζήτηση για την αδελφοποίηση Μονάχου Αθήνας

Ο Ludwig Spaenle (CSU), Επίτροπος για τον Αντισημιτισμό και πρώην Υπουργός Πολιτισμού της Βαυαρίας, μαζί με τον αρχιερατικό επιτετραμμένο για τις Δημόσιες Σχέσεις με τη Βαυαρική Πολιτεία, πατέρα Απόστολο Μαλαμούση, και τον παιδαγωγό Βασίλειο Φθενάκη, ζήτησαν την αδελφοποίηση Μονάχου και Αθήνας.

Ο λόγος ήταν η στενή σχέση μεταξύ της Βαυαρίας και της Ελλάδας από τον 19ο αιώνα, ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους την Κυριακή. Οι τρείς τους τιμήθηκαν με το Βραβείο Friedrich von Thiersch για την Προώθηση του Ελληνισμού το βράδυ του Σαββάτου στο Μόναχο σε εκδήλωση της AHEPA Μονάχου.

Το βραβείο απονεμήθηκε από την “American Hellenic Educational Progressive Association” (AHEPA Μονάχου), η οποία ασχολείται με την ελληνογερμανική πολιτιστική προβολή. Μεταξύ άλλων, επαινέθηκε η διδακτορική διατριβή του Spaenle, η οποία αφορούσε το θέμα “Φιλελληνισμός στη Βαυαρία 1821-1832″.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.