Άουγκσμπουργκ: Απαιτεί τα χρήματά του και προκαλεί αναστάτωση

Πολλοί Βαυαροί εργάζονται πάρα πολύ, συμπεριλαμβανομένων των δημοσίων υπαλλήλων. Ο Gerd Merkle, ο οποίος είναι επικεφαλής της υπηρεσίας δόμησης του Άουγκσμπουργκ εδώ και 30 χρόνια, έχει συγκεντρώσει σωρεία υπερωριών κατά τη διάρκεια της θητείας του ως δημόσιος υπάλληλος: 4.933 για την ακρίβεια. Τώρα απαιτεί την καταβολή 220.000 ευρώ – και προκαλεί μια αμφιλεγόμενη συζήτηση.

Επιβεβαιώθηκε 2ο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων στο Μόναχο

Κατά την υποβολή του αιτήματός του, ο Merkle αναφέρεται σε υπηρεσιακή σύμβαση που υπέγραψε ο εργοδότης του το 2004, η οποία προβλέπει ότι οι δημοτικοί υπάλληλοι μπορούν να συσσωρεύουν υπερωρίες με μακροπρόθεσμο κόστος, για παράδειγμα, προκειμένου να συνταξιοδοτηθούν νωρίτερα. Αλλά ο 63χρονος κάτοικος του Άουγκσμπουργκ θα προτιμούσε να δει χρήματα.

Ένθερμη συζήτηση σχετικά με τον ισχυρισμό του δημόσιου υπαλλήλου στο Άουγκσμπουργκ

Όπως αναφέρει η Bild am Sonntag, ο πρώην δήμαρχος Paul Wengert χαρακτηρίζει την απαίτηση του Merkle ως “παράλογη”. Ο Wengert είχε υπογράψει τη συμφωνία κατά τη διάρκεια της θητείας του το 2004.

Ο Merkle εγκατέλειψε την εργασία του στο γραφείο πολεοδομίας το 2008, όταν έγινε υπεύθυνος οικοδομών της πόλης. Ο Wengert λέει ότι θα έπρεπε να είχε ζητήσει υπερωρίες για την περίοδο από το 2004 έως το 2008. Το FDP στο Άουγκσμπουργκ απαιτεί να διευκρινιστεί το θέμα στο δικαστήριο.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Φορολογουμένων δεν πιστεύει σε τόσες υπερωρίες

Η απαίτηση του Merkle για την πληρωμή των υπερωριών θεωρείται επίσης υπερβολική από τον Rolf Baron von Hohenau. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Φορολογούμενων στη Βαυαρία λέει: “Αυτές οι αρχαίες υπερωρίες μου ακούγονται εντελώς απίθανες”.

Σύμφωνα με τον ίδιο, για λόγους υγιεινής και ασφάλειας της εργασίας και μόνο, η πόλη του Άουγκσμπουργκ θα έπρεπε να είχε διασφαλίσει ότι ο Merkle “δεν εργάζεται πάνω από δέκα ώρες την ημέρα”.

Η εκτελούσα χρέη δημάρχου του Άουγκσμπουργκ, Eva Weber, σχολίασε επίσης το θέμα. “Μπορώ να καταλάβω ότι στη δημόσια συζήτηση η πληρωμή των υπερωριών και ειδικά με την επίκληση των ετών 1994 έως 2008 φαίνεται περίεργη”, είπε και σημείωσε ότι η κυβέρνηση της Σουηβίας θα εξετάσει ήδη την υπόθεση.

Ο ίδιος ο Merkle δεν έχει ακόμη σχολιάσει δημόσια.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.