Απάτη Amazon Γερμανία: Να ελέγχετε τον λογαριασμό σας

Ειδικά πριν από τα Χριστούγεννα, πολλοί Γερμανοί καταλήγουν στην Amazon, τον αδιαμφισβήτητο γίγαντα των διαδικτυακών αγορών.

Αλλά μια νέα απάτη ανησυχεί τώρα τους υποστηρικτές της προστασίας των καταναλωτών στη Γερμανία.

Δείτε γιατί θα πρέπει να ελέγξετε πολύ προσεκτικά το λογαριασμό σας αυτή τη στιγμή!

Το tablet που υποτίθεται ότι θα βρίσκεται κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο, παιχνίδια για τα παιδιά, ρούχα – η Amazon, ο αδιαμφισβήτητος γίγαντας των ηλεκτρονικών αγορών, προμηθεύει πολλούς πολίτες στη Γερμανία, και όχι μόνο, με δώρα. Ιδιαίτερα πριν από την εορταστική περίοδο.

Αλλά τώρα μια νέα απάτη προκαλεί προβλήματα. Το Κέντρο Συμβουλευτικής Καταναλωτών της Κάτω Σαξονίας, για παράδειγμα, προειδοποιεί για ένα “ιδιωτικό απατηλό αίτημα πληρωμής κατά την αγορά στην Amazon”.

Οι πελάτες θα πρέπει επί του παρόντος να ελέγχουν πολύ προσεκτικά το λογαριασμό τους, διότι η προσέγγιση των κυβερνοεγκληματιών είναι αρκετά ύπουλη.

Το κέντρο συμβουλών καταναλωτών προειδοποιεί για την απάτη: “Μην απαντάτε”.

Οι απατεώνες στέλνουν μηνύματα επειδή υποτίθεται ότι υπάρχουν προβλήματα με την επεξεργασία των πληρωμών.

Είναι ιδιαίτερα θρασείς: Τα θύματα λαμβάνουν το υποτιθέμενο μήνυμα της Amazon λίγο μετά την πραγματοποίηση μιας αγοράς στην πλατφόρμα. Αποστέλλονται στο όνομα του υποτιθέμενου εμπόρου.

Σχεδόν πάντα οι πελάτες ενημερώνονται στα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου απάτης για να “μεταφέρουν απλώς τα χρήματα απευθείας στο λογαριασμό του εμπόρου”.

Το κέντρο συμβουλών καταναλωτών συμβουλεύει: “Μην το επιχειρήσετε. Πραγματοποιείτε πάντα αγορές απευθείας στην πλατφόρμα πωλήσεων της Amazon, ποτέ με άλλα μέσα.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης