Απεργία 02.23: Επηρεάζεται και το αεροδρόμιο του Μονάχου

Οι επιβάτες πρέπει να αναμένουν καθυστερήσεις, ακυρώσεις και μερική διακοπή της εναέριας κυκλοφορίας στο αεροδρόμιο του Μονάχου.

Η Verdi καλεί εκ νέου σε προειδοποιητική απεργία: Την ερχόμενη Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου, αυτό θα οδηγήσει σε σημαντικούς περιορισμούς στο αεροδρόμιο του Μονάχου.

Αυτό ανακοινώθηκε από το συνδικάτο το πρωί της Τετάρτης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η απεργία θα ξεκινήσει τις πρώτες πρωινές ώρες και θα διαρκέσει μέχρι το βράδυ του Σαββάτου.

Οι εργαζόμενοι στις δημόσιες υπηρεσίες, στην ασφάλεια των αερομεταφορών και στην επίγεια εξυπηρέτηση θα απεργήσουν.

Αεροδρόμιο Μονάχου: Πολλές καθυστερήσεις και ακυρώσεις πιθανότατα λόγω απεργίας

Οι ταξιδιώτες πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για καθυστερήσεις και ακυρώσεις μέχρι και για μερική διακοπή της εναέριας κυκλοφορίας στο αεροδρόμιο του Μονάχου.

Οι επιβάτες θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν εναλλακτικές λύσεις αν είναι δυνατόν. Από την απεργία εξαιρούνται οι παραδόσεις βοήθειας προς την Τουρκία και τη Συρία.

Για τις 11 π.μ. έχει προγραμματιστεί διαδήλωση από το κέντρο του αεροδρομίου του Μονάχου (MAC) μέσω των τερματικών σταθμών, ενώ στις 12 μ.μ. θα ακολουθήσει συλλαλητήριο.

Βέρντι: “Πρακτικά ατελέσφορες” διαπραγματεύσεις

Το υπόβαθρο της απεργίας είναι αφενός οι διαπραγματεύσεις για τους εργαζόμενους στις δημόσιες υπηρεσίες σε ομοσπονδιακό και τοπικό επίπεδο, αφετέρου οι τοπικές διαπραγματεύσεις για τους εργαζόμενους στις υπηρεσίες επίγειας εξυπηρέτησης καθώς και οι παγγερμανικές διαπραγματεύσεις για τους εργαζόμενους στην ασφάλεια των αερομεταφορών.

Οι συλλογικές διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη και για τις τρεις ομάδες εργαζομένων.

“Οι διαπραγματεύσεις μέχρι στιγμής ήταν πρακτικά ατελέσφορες”, αναφέρεται στην ανακοίνωση η Manuela Dietz της verdi Bavaria.

“Τίποτα δεν εξελίσσεται στον δημόσιο τομέα και για τους εργαζόμενους της αεροπορικής ασφάλειας και των υπηρεσιών επίγειας εξυπηρέτησης.

Προκειμένου να αλλάξει αυτή η κατάσταση, αυξάνουμε τώρα την πίεση με τις προειδοποιητικές απεργίες”, δήλωσε η Dietz.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.