Απεργία Lufthansa: Ακυρώθηκαν πτήσεις σε Μόναχο-Φρανκφούρτη

Οι πιλότοι της Lufthansa απεργούν σήμερα. 800 πτήσεις της εταιρείας ακυρώθηκαν. Στο αεροδρόμιο του Μονάχου, επίσης, ο πίνακας ενδείξεων συχνά γράφει “ακυρώθηκε”. Ωστόσο, δεν υπάρχει πλήρης ακινησία.

Οι πιλότοι της Lufthansa προχώρησαν σε ολιγοήμερη απεργία. Όπως δήλωσε το πρωί της Παρασκευής εκπρόσωπος του συνδικάτου Vereinigung Cockpit (VC), η απεργία ξεκίνησε όπως είχε προγραμματιστεί.

Ακυρώθηκαν περισσότερες από 800 πτήσεις στη Φρανκφούρτη και το Μόναχο

Η Lufthansa είχε ήδη ακυρώσει σχεδόν ολόκληρο το πρόγραμμα στους κόμβους της στο Μόναχο και τη Φρανκφούρτη την Πέμπτη. Επηρεάζονται περίπου 130.000 επιβάτες σε περισσότερες από 800 πτήσεις. Η εταιρεία προειδοποίησε ότι ενδέχεται να υπάρξουν ακόμη “μεμονωμένες ακυρώσεις ή καθυστερήσεις πτήσεων” το Σάββατο και την Κυριακή.

Περισσότερα από “παρατυπίες” στο Μόναχο

Επιβράδυνση της λειτουργίας του αεροδρομίου του Μονάχου – αλλά όχι ακινησία στον Αεροσταθμό 2, τον οποίο χρησιμοποιεί η Lufthansa. Αυτή είναι η εντύπωση στις 7 το πρωί της Παρασκευής. Από τη μία πλευρά, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι εταίροι της Star Alliance διεκπεραιώνουν επίσης τις πτήσεις τους εκεί. Και επηρεάζονται εξίσου λίγο από την απεργία με τις θυγατρικές της Lufthansa, όπως η Austrian Airlines.

Η ίδια η Lufthansa είναι επίσης προφανώς σε θέση να εκτελεί μεμονωμένες πτήσεις παρά τη στάση εργασίας των πιλότων. Εν πάση περιπτώσει, το πρωί απογειώθηκαν πτήσεις για Άμστερνταμ και Κολωνία, οι οποίες αναγράφονταν στον πίνακα ενδείξεων με τη συντομογραφία LH.

Πολύ πιο συχνά, ωστόσο, βλέπετε τη σημείωση “ακυρώθηκε”. Άρα, υπάρχουν περισσότερα από τις “παρατυπίες”, οι οποίες αναφέρονται επανειλημμένα στις ανακοινώσεις του 1ου τριμήνου σε σχέση με την απεργία.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.