Απεργία πραγματοποιούν γιατροί νοσοκομείων στη Βαυαρία

Το συνδικάτο Marburger Bund καλεί τους γιατρούς των δημοτικών νοσοκομείων της Βαυαρίας σε απεργία την Τρίτη. Τα επείγοντα περιστατικά θα πρέπει να περιθάλπονται παρ’ όλα αυτά.

Οι κλινικές στη Βαυαρία θα προχωρήσουν σήμερα σε απεργία. Ένα μεγάλο μέρος των δημοτικών νοσοκομείων θα επανδρωθεί μόνο σε επείγουσα βάση – με προσωπικό όπως το Σαββατοκύριακο, δήλωσε τη Δευτέρα στο Μόναχο η εκπρόσωπος Τύπου του Marburger Bund Bavaria, Karin Lange.

Τα επείγοντα περιστατικά θα εξακολουθήσουν να αντιμετωπίζονται.

“Δεν θέλουμε να αφήσουμε κανέναν να πάθει κακό”, τόνισε η Λάνγκε. Οι γιατροί ζητούν αποζημίωση για τον πληθωρισμό και γραμμική αύξηση των μισθών κατά 2,5%.

Απεργία των γιατρών στα νοσοκομεία της Βαυαρίας την Τρίτη – Επείγουσα στελέχωση των νοσοκομείων με προσωπικό

Η Marburger Bund αναμένει αρκετές χιλιάδες συμμετέχοντες, πολλοί από τους οποίους θα μεταβούν και στην κεντρική συγκέντρωση στη Φρανκφούρτη.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, περίπου το 60% των νοσοκομείων στη Βαυαρία ανήκει στους δήμους και η πλειονότητά τους ανήκει στην εργοδοτική ένωση VKA. Θα προχωρήσουν σε απεργία.

Σύμφωνα με την Lange, το υπόλοιπο 20% των νοσοκομείων είναι ιδιωτικά ή μη κερδοσκοπικά και ακολουθούν ως επί το πλείστον τις συμφωνίες με την VKA.

Στις 22 Μαΐου, το συνδικάτο και η ένωση εργοδοτών VKA θα συναντηθούν για τον πέμπτο γύρο διαπραγματεύσεων.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης