Νέα μεγάλη απεργία σε αεροδρόμια της Γερμανίας την Παρασκευή

Για τρίτη φορά μέσα σε ένα μήνα και για δεύτερη φορά αυτή την εβδομάδα, το συνδικάτο Verdi κάλεσε σε επίσχεση εργασίας το προσωπικό εδάφους σε τέσσερα γερμανικά αεροδρόμια την Παρασκευή.

Αυτή τη φορά, τα αεροδρόμια της Κολωνίας-Βόννης, του Ντίσελντορφ, της Στουτγάρδης και της Καρλσρούης αντιμετωπίζουν ταξιδιωτικό χάος.

Οι επιβάτες ενημερώνονται ότι πρέπει να αναμένουν καθυστερήσεις και ακυρώσεις από το πρωί της Παρασκευής στα τέσσερα αεροδρόμια, όταν το προσωπικό ασφαλείας και τελωνείου αναμένεται να συμμετάσχει στην “προειδοποιητική απεργία”.

Οι πτήσεις από πέντε πόλεις θα επηρεαστούν – καθώς η Κολωνία και η Βόννη μοιράζονται ένα κοινό αεροδρόμιο.

Το αεροδρόμιο της Στουτγάρδης έχει ήδη ακυρώσει όλες τις αναχωρήσεις και αφίξεις για την Παρασκευή, ενώ η κανονική λειτουργία αναμένεται να συνεχιστεί το Σάββατο.

Το αεροδρόμιο συμβουλεύει τους επηρεαζόμενους επιβάτες να επικοινωνήσουν απευθείας με την αεροπορική τους εταιρεία και να μην προσέλθουν στο αεροδρόμιο την Παρασκευή.

Στο πλαίσιο συμφωνίας με το συνδικάτο των εργαζομένων του, το αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ σχεδιάζει να εκτελέσει μια ελάχιστη υπηρεσία έκτακτης ανάγκης την Παρασκευή – έτσι ορισμένες πτήσεις θα πραγματοποιηθούν, αλλά θα έχουν σοβαρές διαταραχές. Πολλές πτήσεις θα ματαιωθούν εντελώς.

Οι επιβάτες παροτρύνονται να ελέγχουν την κατάσταση της πτήσης τους και να περιορίζουν στο ελάχιστο τις χειραποσκευές τους για να επιταχύνουν τον έλεγχο ασφαλείας – στον οποίο πιθανότατα θα σημειωθούν σοβαρές καθυστερήσεις.

Η Κολωνία-Βόννη, εν τω μεταξύ, αναμένεται να δει ακυρώσεις και καθυστερήσεις τόσο την Παρασκευή όσο και το Σάββατο – λόγω του τρόπου με τον οποίο τα προγράμματα βάρδιας συνδυάζονται με το χρονοδιάγραμμα της απεργίας.

Τα πλήρη δρομολόγια δεν αναμένεται να επαναληφθούν εκεί πριν από το απόγευμα του Σαββάτου.

Το αεροδρόμιο αναφέρει ότι οι επιβάτες θα πρέπει να αναμένουν αρκετές ακυρώσεις και να επικοινωνούν απευθείας με την αεροπορική τους εταιρεία για να κάνουν τις απαραίτητες εναλλακτικές διευθετήσεις.

Το συνδικάτο Verdi, το οποίο κάλεσε τις απεργίες, ζητά αύξηση μισθών 10,5% – ή αύξηση τουλάχιστον 500 ευρώ το μήνα – για τους υπαλλήλους του δημόσιου τομέα και της ασφάλειας των αερομεταφορών που εκπροσωπεί, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το αυξανόμενο κόστος διαβίωσης.

Ήδη αυτή την εβδομάδα, έθεσε σε ακινησία την εναέρια κυκλοφορία στα αεροδρόμια του Βερολίνου, του Ανόβερου, του Αμβούργου και της Βρέμης.

Μόλις πριν από λίγες εβδομάδες, πραγματοποίησε στάσεις εργασίας σε εννέα γερμανικά αεροδρόμια, πράγμα που σημαίνει ότι σε ορισμένα από τα επηρεαζόμενα αεροδρόμια αυτή την εβδομάδα έχει ήδη πραγματοποιηθεί η δεύτερη απεργία μέσα σε ένα μήνα.

Οι προειδοποιητικές απεργίες του συνδικάτου πραγματοποιούνται για να ασκηθεί πίεση στους εργοδότες πριν από τον επόμενο γύρο των συλλογικών διαπραγματεύσεων στις 27 έως 29 Μαρτίου, μετά από προηγούμενους γύρους που απέτυχαν – με εξαίρεση τη συμφωνία που πέτυχε πρόσφατα η Deutsche Post με τους εργαζόμενους στα ταχυδρομεία.

Η επικεφαλής της Verdi στη Βάδη-Βυρτεμβέργη, Hanna Binder, δήλωσε σχετικά με τις απεργίες: “Χωρίς καλύτερες συνθήκες εργασίας, δεν θα βρούμε πλέον αρκετούς ανθρώπους πρόθυμους να αναλάβουν αυτές τις θέσεις εργασίας στα πληρώματα εδάφους”.

Αυτές οι θέσεις εργασίας είναι απαραίτητες για την ασφάλεια της εναέριας κυκλοφορίας στη Γερμανία, πρόσθεσε η ίδια.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.