Απεργία στα κέντρα διανομής της Amazon στη Γερμανία

Σε απεργιακή κινητοποίηση των μελών του που εργάζονται στα κέντρα διανομής της Amazon σε όλη τη Γερμανία καλεί το μεγάλο γερμανικό συνδικάτο Ver.di θέτοντας σειρά οικονομικών και εργασιακών ζητημάτων.

Οι κινητοποιήσεις έχουν σαν στόχο να πλήξουν την Amazon με αφορμή το επικείμενο διήμερο των σούπερ εκπτώσεων του «Prime Day» που φέτος θα λάβει χώρα στις 12 και 13 Ιουλίου.

«Τα μέλη μας παλεύουν εδώ και χρόνια για μια συλλογική σύμβαση εργασίας με την Amazon, οπότε δικαιούνται του σεβασμού μας για το κουράγιο που συνεχίζουν να επιδεικνύουν στην αντιπαράθεση τους με τον εργοδότη τους» σχολίασε χαρακτηριστικά, το μέλος της ηγεσίας του Ver.di, Στέφανι Νάτζενμπεργκερ.

Οι εκπτώσεις του «Prime Day» που οργανώνει η εταιρεία κάθε χρόνο, συνήθως μέσα στον Ιούλιο, είναι οι μεγαλύτερες που προσφέρει ο αμερικανικός κολοσσός σε όλα τα προϊόντα του, αποφέροντας τεράστια έσοδα. Μάλιστα, η Amazon έχει ήδη ξεκινήσει μεγάλη καμπάνια διεθνώς για να προβάλει το γεγονός και να προσελκύσει τους καταναλωτές.

Δεν είναι τυχαίο πως το Ver.di, το μεγαλύτερο συνδικάτο του κλάδου των υπηρεσιών στη Γερμανία, επέλεξε εσκεμμένα το διάστημα αυτό για να πιέσει τη διοίκηση της Amazon.

Το συνδικάτο υποστηρίζει πως, αν και η εταιρεία προχώρησε πράγματι σε αυξήσεις μισθών τα προηγούμενα χρόνια, οι αναπροσαρμογές ήταν μικρές σε σχέση με το διευρυμένο ωράριο εργασίας πολλών εργαζομένων, ενώ επισημαίνει πως η εταιρεία δεν προσφέρει αποζημιώσεις για εργασία κατά τη διάρκεια των αργιών, αλλά και κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Η εταιρεία από την πλευρά της αρνείται πως οι εργαζόμενοι δουλεύουν με διευρυμένο ωράριο, ενώ επισημαίνει πως πέρυσι πρόσφερε αυξήσεις στα 12 ευρώ την ώρα, που για πολλούς εργαζομένους θα φτάσουν τα 12,50 ευρώ την ώρα από το φθινόπωρο.

Πηγή: ot.gr

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.