Απεργία στα πανεπιστημιακά νοσοκομεία της Βάδης-Βυρτεμβέργης

Επειδή οι συλλογικές διαπραγματεύσεις για τους εργαζόμενους στα πανεπιστημιακά νοσοκομεία της Βάδης-Βυρτεμβέργης δεν σημειώνουν πρόοδο, σύμφωνα με το συνδικάτο, υπολογίζει σε προειδοποιητικές απεργίες. Οι εργαζόμενοι θέλουν να σταματήσουν τις εργασίες σε διάφορες τοποθεσίες του κρατιδίου από σήμερα, Δευτέρα, 24.10.2022.

Οι εργαζόμενοι στα πανεπιστημιακά νοσοκομεία στα νοτιοδυτικά θα προχωρήσουν σε πολυήμερη προειδοποιητική απεργία σήμερα.

Σύμφωνα με το συνδικάτο Verdi, οι πρώτες στάσεις εργασίας θα πραγματοποιηθούν στην Ουλμ και το Τούμπινγκεν. Προγραμματίζονται επίσης συγκεντρώσεις εκεί.

Στη σύγκρουση των συλλογικών διαπραγματεύσεων για τους περίπου 26.000 εργαζόμενους στα πανεπιστημιακά νοσοκομεία, η Verdi απαιτεί μια βελτιωμένη προσφορά του εργοδότη πριν από την έναρξη του δεύτερου γύρου των συνομιλιών.

Η τρέχουσα προσφορά αντιπροσωπεύει μια αδιανόητη υποτίμηση των εισοδημάτων στα πανεπιστημιακά νοσοκομεία, δήλωσε η διαπραγματευτής Irene Gölz.

Επειδή σε αυτή τη βάση δεν είναι δυνατή καμία σοβαρή διαπραγμάτευση, το συνδικάτο αισθάνεται υποχρεωμένο να κλιμακώσει τον γύρο των διαπραγματεύσεων ασυνήθιστα νωρίς.

Περαιτέρω προειδοποιητικές απεργίες έχουν προγραμματιστεί για την Τετάρτη στη Χαϊδελβέργη και για την Πέμπτη και την Παρασκευή στο Φράιμπουργκ.

Η προσφορά της ένωσης εργοδοτών των πανεπιστημιακών κλινικών της Βάδης-Βυρτεμβέργης (AGU) προέβλεπε αφορολόγητη εφάπαξ καταβολή 2100 ευρώ καθώς και αύξηση των μισθών κατά έξι τοις εκατό σε δύο στάδια από τον Ιανουάριο του 2024.

Η Verdi απαιτεί, μεταξύ άλλων, 10,5 τοις εκατό περισσότερα χρήματα για τους ιατρικο-τεχνικούς βοηθούς καθώς και για το νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό των πανεπιστημιακών κλινικών, αλλά τουλάχιστον 375 ευρώ περισσότερα το μήνα- η διάρκεια θα είναι δώδεκα μήνες.

Οι διαπραγματεύσεις αφορούν εργαζόμενους των οποίων οι συμβάσεις εργασίας καλύπτονται από τη συλλογική σύμβαση εργασίας της Uniklinika Baden-Württemberg. Οι γιατροί ή το επιστημονικό προσωπικό καλύπτονται από άλλες συλλογικές συμβάσεις.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.