Απεργία των ταχυδρομικών υπαλλήλων σε όλη τη Γερμανία

Χιλιάδες ταχυδρομικοί υπάλληλοι σε όλη τη Γερμανία απεργούν, με τις καθυστερήσεις στην αλληλογραφία να αναμένονται μέχρι τη Δευτέρα.

Σε μια συνεχιζόμενη μισθολογική διαμάχη μεταξύ του συνδικάτου Verdi και της Deutsche Post, το συνδικάτο κάλεσε τους ταχυδρομικούς υπαλλήλους σε όλη τη Γερμανία να προχωρήσουν σε διήμερη απεργία.

Χιλιάδες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα αυτό και αποχώρησαν περίπου στις 5 το απόγευμα της Πέμπτης.

Αν και δεν συμμετέχουν όλοι οι εργαζόμενοι στην απεργία, αυτή έχει αντίκτυπο στις παραδόσεις αλληλογραφίας και δεμάτων.

Πολλά γράμματα και δέματα συσσωρεύονται στα κέντρα διανομής, με λιγότερους διαθέσιμους εργαζόμενους για να τα ταξινομήσουν και να τα παραδώσουν.

Παρόλο που η απεργία αναμένεται να λήξει το απόγευμα του Σαββάτου, οι πελάτες μπορούν να αναμένουν πιθανές καθυστερήσεις στην παράδοση της αλληλογραφίας και των δεμάτων τους μέχρι τη Δευτέρα, οπότε και θα συνεχιστεί η κανονική εξυπηρέτηση.

Η DHL εξακολουθεί να παραδίδει πακέτα.

Το συνδικάτο Verdi ζητά αύξηση 15% στους μισθούς των εργαζομένων, για να αντισταθμίσει τις επιπτώσεις του ραγδαία αυξανόμενου πληθωρισμού και του κόστους ζωής.

Ενώ η Deutsche Post αποκαλεί τα αιτήματα του συνδικάτου παράλογα, το συνδικάτο έχει επισημάνει ότι η Deutsche Post μπορεί να πληρώσει τις αυξήσεις, έχοντας σημειώσει κέρδη δισεκατομμυρίων πέρυσι.

Ο επόμενος γύρος διαπραγματεύσεων ξεκινά στις 8 Φεβρουαρίου, με το συνδικάτο να δηλώνει ότι θα μπορούσαν να γίνουν κι άλλες απεργίες μέχρι τότε.

Ωστόσο, δεν έχει εκδώσει ακόμη καμία επίσημη ειδοποίηση για απεργία πέραν της τρέχουσας.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.