Ξανά απεργία: Το αεροδρόμιο Μονάχου προειδοποιεί

Το αεροδρόμιο του Μονάχου προειδοποιεί για ακυρώσεις και καθυστερήσεις πτήσεων. Το συνδικάτο Verdi κάλεσε σε προειδοποιητική απεργία.

Δύο εβδομάδες μετά την απεργία του προσωπικού εδάφους της Lufthansa εν μέσω των καλοκαιρινών διακοπών, το συνδικάτο Verdi καλεί ήδη σε νέα προειδοποιητική απεργία στο αεροδρόμιο του Μονάχου.

Αεροδρόμιο Μονάχου: Καμία εργασία την Τετάρτη από τις 10 π.μ. έως τις 3 μ.μ.

Το αεροδρόμιο προειδοποίησε ότι ενδέχεται να υπάρξουν ακυρώσεις πτήσεων και καθυστερήσεις στις λειτουργίες, δήλωσε εκπρόσωπος του αεροδρομίου. Οι επιβάτες θα πρέπει να ενημερωθούν από την αεροπορική εταιρεία ή τον ταξιδιωτικό τους πράκτορα.

Η Verdi απαιτεί υψηλότερους μισθούς

Το συνδικάτο ζητά σημαντική αύξηση των μισθών για τους σχεδόν 600 υπαλλήλους της Swissport Losch στο Μόναχο, προκειμένου να “διασφαλιστούν οι πραγματικοί μισθοί ενόψει ενός πληθωρισμού της τάξης του 8% επί του παρόντος”, όπως δήλωσε η διαπραγματευτής Manuela Dietz. Τότε η εταιρεία θα είναι επίσης σε θέση να καλύψει περισσότερες κενές θέσεις εργασίας.

Η Swissport Losch παρέχει υπηρεσίες διακίνησης επιβατών, αποσκευών και φορτίου, καθώς και υπηρεσίες διαδρόμου, λεωφορείων και μεταφορών για αεροπορικές εταιρείες, όπως και η εταιρεία Aeroground που ανήκει στο αεροδρόμιο.

Σύμφωνα με το αεροδρόμιο, η εταιρεία εξυπηρετεί το 35-40% των κινήσεων αεροσκαφών στο Μόναχο. Εάν η Aeroground είχε ζήτηση και είχε διαθέσιμη χωρητικότητα, θα βοηθούσε τους συναδέλφους της, για παράδειγμα με οδηγούς λεωφορείων, δήλωσε εκπρόσωπος του αεροδρομίου.

Η Verdi έχει καλέσει σε απεργιακή συγκέντρωση στις 11.00 π.μ. Με μια απεργιακή έκκληση προς το προσωπικό εδάφους της Lufthansa στα τέλη Ιουλίου, το συνδικάτο είχε προκαλέσει την ακύρωση περισσότερων από 1.000 πτήσεων, με αποτέλεσμα να επηρεαστούν 130.000 επιβάτες.

Στη συνέχεια, η Lufthansa αύξησε σημαντικά τους μισθούς, σύμφωνα με τον Verdi κατά 377 έως 498 ευρώ μηνιαίως σε όλες τις ομάδες εργαζομένων.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.