Απεριόριστα δωρεάν γρήγορα τεστ στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία

Η ζήτηση για γρήγορα τεστ είναι μεγάλη. Ένα τεστ μπορεί να πραγματοποιηθεί δωρεάν τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, σύμφωνα με το διάταγμα της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας.

Δεν υπάρχει ανώτατο όριο. Το υπουργείο δεσμεύεται για την υπεύθυνη χρήση των δυνατοτήτων στα κέντρα τεστ από τους πολίτες.

Η ζήτηση για τα δωρεάν γρήγορα τεστ συνεχίζει να αυξάνεται. Υπάρχουν πλέον πάνω από 7.000 τοποθεσίες και κέντρα τεστ σε όλη τη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία.

Μόνο την περασμένη εβδομάδα, εργαζόμενοι υποβλήθηκαν σε τεστ 1,9 εκατομμύρια φορές. Για προσωπική ασφάλεια, για ψώνια ή πριν από επίσκεψη – οι λόγοι των ανθρώπων είναι διαφορετικοί.

Μέχρι τώρα ειπώθηκε ότι κάθε πολίτης έπαιρνε ένα δωρεάν τεστ την εβδομάδα. Το ισχύον διάταγμα αναφέρει: “Τα τεστ μπορούν να χρησιμοποιηθούν τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα στο πλαίσιο της διαθεσιμότητας των δυνατοτήτων”.

Όπως επιβεβαίωσε το Υπουργείο Υγείας, οι άνθρωποι στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία μπορούν να υποβληθούν σε δωρεάν τεστ περισσότερες από μία φορά την εβδομάδα, χωρίς να υπάρχει γενικό όριο.

Ωστόσο, το υπουργείο είναι πεπεισμένο ότι οι πολίτες χειρίζονται αυτήν την προσφορά με υπευθυνότητα.

Ο Σύλλογος Ιατρών Ασφάλισης Υγείας Westfalen-Lippe (KVWL) δηλώνει ότι τα έξοδα ανά τεστ ανέρχεται στα 18 ευρώ, έξι ευρώ υπολογίζονται για την προμήθεια και δώδεκα ευρώ για την υλοποίηση.

Τα χρήματα προέρχονται από ειδικά ομοσπονδιακά ταμεία.

Τα κέντρα γρήγορων τεστ πρέπει να αναφέρουν θετικά τεστ απευθείας στις υγειονομικές αρχές.

Την περασμένη εβδομάδα ήταν περίπου 9.500 από τα σχεδόν 1,9 εκατομμύρια γρήγορα τεστ που διεξήχθησαν στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία.

Εάν το αποτέλεσμα είναι θετικό, το τμήμα υγείας θα διατάξει ένα τεστ PCR για έλεγχο.

Μια λεπτομερής λίστα όλων των κέντρων τεστ στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία μπορεί να βρεθεί στο Διαδίκτυο στη διεύθυνση mags.nrw/coronavirus-teststrategy.

Σε όλα σχεδόν τα κέντρα τεστ δοκιμών πρέπει να κλείσετε ραντεβού εκ των προτέρων.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.