Απίστευτη γκάφα: Η Bundeswehr αποκτά στολές “SS”

Η Bundeswehr έλαβε νέες στολές – αλλά με μια πολύ ατυχή ένδειξη μεγέθους: “SS”. Τώρα οι στρατιώτες πρέπει να το ξεκαθαρίσουν αυτό.

Από όλα τα πράγματα, η ονομασία του μεγέθους των ρούχων της Bundeswehr είναι κάτι παραπάνω από ενοχλητική: οι υπηρεσιακές στολές φέρουν τη συντομογραφία “SS”.

Αυτή η συντομογραφία εξακολουθεί να συνδέεται στενά με τα αποτρόπαια εγκλήματα της ναζιστικής εποχής και δημιουργεί έναν αστήρικτο συνειρμό, ειδικά όταν συνδυάζεται με την Bundeswehr.

Σύμφωνα με την Bild-Zeitung, δεν είναι σαφές αν οι στολές παραγγέλθηκαν λανθασμένα ή παραδόθηκαν λανθασμένα.

Αυτό που είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό είναι ότι παραγγέλθηκε αμέσως μια τεράστια ποσότητα. 313.000 “σετ πολεμικού ρουχισμού ενόπλων δυνάμεων”, συμπεριλαμβανομένων κρανών και υπνόσακων. Το κόστος ανήλθε σε 2,3 δισεκατομμύρια ευρώ.

Οι ετικέτες πρέπει να κοπούν

Στα ενδύματα, η συντομογραφία SS πρέπει τώρα να αφαιρείται με το χέρι. Ο ομοσπονδιακός υπουργός Άμυνας Λάμπρεχτ (SPD) διέταξε με “απόφαση” να αφαιρεθούν εντελώς οι ετικέτες ή μόνο οι πληροφορίες για το μέγεθος.

Ένα μέλος της Επιτροπής Άμυνας της Μπούντεσταγκ δήλωσε

“Πρέπει να αναρωτηθείτε γιατί τέτοιες συμπτώσεις συμβαίνουν μόνο στην Bundeswehr.

Είναι καλό που ο υπουργός βάζει τέλος σε αυτό – αλλά σας παρακαλώ μην υπερβάλλετε και ασχοληθείτε επιτέλους με τα σημαντικά καθήκοντα, όπως ο εξοπλισμός και ο εκσυγχρονισμός”.

Φωτογραφία αρχείου

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.